Ο Αϊντάρεβιτς στην ΑΕΚ μέχρι το 2019 - iefimerida.gr

Ο Αϊντάρεβιτς στην ΑΕΚ μέχρι το 2019

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ για τον χειμώνα είναι γεγονός.

Ο 26χρονος Σουηδός επιθετικός μέσος Αστρίτ Αϊντάρεβιτς αποκτήθηκε από την Ενωση ως ελεύθερος από την Ερεμπρο, και υπέγραψε μέχρι το 2019. Πέρασε από τον πρώτο κύκλο ιατρικών εξετάσεων, τις οποίες ολοκλήρωσε σήμερα το πρωί, ενώ ακολούθως πέρασε από τα γραφεία για να υπογράψει. Νωρίτερα πρόλαβε να ξεναγηθεί στο ΟΑΚΑ, αλλά και στα Σπάτα.

Η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Σουηδό μεσοεπιθετικό Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δυόμιση ετών. Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1990 στην Πρίστινα της πρώην Γιουγκοσλαβίας αλλά το 1992 η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στη Σουηδία.

Από την παιδική του ηλικία έπαιξε ποδόσφαιρο στην Φάλκενμπεργκς και το 2007 βρέθηκε στην ομάδα νέων της Λίβερπουλ με την οποία πανηγύρισε την ίδια χρονιά το Κύπελλο Νέων. Το 2009-10 αγωνίστηκε ως δανεικός σε Λέστερ και Χέρφορντ. Επέστρεψε στη Σουηδία το 2010 για να ενταχθεί στην Έρεμπρο και ακολούθησε η μεταγραφή του στην Νόρκεπινγκ (2011-12).

Το πρώτο μεγάλο του επαγγελματικό βήμα εκτός Σουηδίας έγινε το 2012 όταν εντάχθηκε στη Σταντάρ Λιέγης, από την οποία δόθηκε δανεικός στην Τσάρλτον το 2014 και στη Χέλσινγμποργκ το 2015. Τελευταίος του σταθμός (2015-16) ήταν η Ερεμπρο.

Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς έχει αγωνιστεί στις Εθνικές Ομάδες U17, U19, U21 και U23 της Σουηδίας και ήταν ο αρχηγός της τελευταίας που εκπροσώπησε τη χώρα του στο ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το περασμένο καλοκαίρι".

Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς συστήθηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ λίγη ώρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του (ως το 2019) με την ΑΕΚ. «Είμαι εδώ για να παίξω βασικός. Δεν σκέφτομαι οτιδήποτε άλλο», τόνισε ο 26χρονος Σουηδός που ξεκαθάρισε πως είναι κλασικός μέσος και πως έχει μεγάλες βλέψεις.

«Δεν με απασχολεί να είμαι δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος. Είμαι εδώ για να κερδίσω. Με ενδιαφέρουν μόνο οι νίκες. Είχα κάποιες επιλογές πριν έρθω. Έχω παίξει σε διαφορετικά πρωταθλήματα, στην Αγγλία, στο Βέλγιο, στη Σουηδία… Συζήτησα με την οικογένειά μου και τον ατζέντη μου και έκρινα πως η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη επιλογή. Έχω δει το όραμα της ομάδας. Είμαι εδώ για να κερδίσω, όχι μόνο για να παίξω», ανέφερε, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία να παίξει στην «Αγια-Σοφιά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

- Είναι εγγύηση η παρουσία του Μαϊστόροβιτς, αλλά και του Γιόχανσον;
«Φυσικά βοηθά. Έχω παίξει με τον Γιόχανσον στις μικρές εθνικές ομάδες της Σουηδίας. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο. Θέλω να μπω στην ομάδα και να βοηθήσω την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Είμαστε όλοι μαζί και πρέπει να παίζουμε με ενθουσιασμό και να το κάνουμε σοβαρά».

- Τι να περιμένουμε από σένα;
«Δεν νομίζω πως ο κόουτς, ο Μαϊστόροβιτς, η ΑΕΚ, θα με έπαιρνε, αν δεν είχα δυνατή προσωπικότητα. Αν δεν είχα δυνατή προσωπικότητα, θα έπαιζα μπόουλινγκ. Παίζω ποδόσφαιρο για να κερδίζω. Όχι για να παίρνω ισοπαλίες. Θέλω να πηγαίνω μπροστά».

- Ποια είναι η θέση σου;
«Στο κέντρο. Μπορώ να παίξω διάφορες θέσεις, αρκεί να είναι στο κέντρο. Να δίνω ασίστ, να σκοράρω, να δίνω πάσες. Με την δύναμη μου επίσης, μπορώ να βοηθήσω πολύ την ομάδα».

- Πώς προέκυψε το ελληνικό τατού;
«Είναι μια μεγάλη ιστορία. Είναι η μοίρα. Πιστεύω στην μοίρα. Είμαι εδώ στην Ελλάδα, το πίστευα πως κάποια στιγμή αυτό θα γινόταν».

- Πότε θα ξεκινήσεις προπονήσεις;
«Ξεκινώ προπονήσεις σε μια ώρα. Μένω εδώ να ξεκινήσω προπονήσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ αινταρεβιτς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ