Αποστάσεις Κομισιόν από ΔΝΤ: Οι πολιτικές του προγράμματος είναι ορθές - iefimerida.gr

Αποστάσεις Κομισιόν από ΔΝΤ: Οι πολιτικές του προγράμματος είναι ορθές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ορθότητα των δικών της προβλέψεων, στον απόηχο της χθεσινής ανάρτησης του Πολ Τόμσεν, που θεωρεί πως χωρίς πρόσθετα μέτρα δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3.5% το 2018.

Η αντίδραση της Κομισιόν είχε τη μορφή απάντησης σε ερώτηση σχετικά με το πώς σχολιάζει το άρθρο των δύο υψηλών αξιωματούχων του ΔΝΤ, οι οποίοι στην ουσία θεωρούν ότι χωρίς πρόσθετα μέτρα δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018.

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανάρτηση στο Blog των αξιωματούχων του ΔΝΤ, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν πως οι πολιτικές του ελληνικού προγράμματος είναι ορθές και με την πλήρη εφαρμογή τους η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη και να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές», ανέφερε η εκπρόσωπος Άνικα Μπράιντχαρντ.

«Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και βρίσκεται εντός πορείας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως είναι σημαντικό όλοι οι θεσμοί να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα της Ελλάδας στο πρόγραμμα.

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι όλοι οι θεσμοί βρίσκονται στην Αθήνα, έτσι ώστε να επιτύχουν μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την δεύτερη αξιολόγηση. «Δεδομένης της προόδου που έχει γίνει, μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα, αν όλες οι πλευρές παραμείνουν δεσμευμένες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομισιόν ΔΝΤ πρόγραμμα Πόλ Τόμσεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ