Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος άφησε το Βερολίνο για αυτή την παράσταση [φωτογραφίες & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος άφησε το Βερολίνο για αυτή την παράσταση [φωτογραφίες & τρέιλερ]

φωτογραφία: facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος αφήνει για λίγο το Βερολίνο όπου ζει τελευταία χρόνια και αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία μίας παράστασης στο θέατρο Άνεσις.

Από 10 Ιανουαρίου παρουσιάζει το αριστουργηματικό μυθιστόρημα τρόμου «Το στρίψιμο της βίδας» του Χένρι Τζέιμς, με τους Θάλεια Ματίκα και Ιάσονα Παπαματθαίου.

Μια παράσταση για δύο πρόσωπα ανάμεσα στο πραγματικό και το υπερπραγματικό, την αίσθηση και την παραίσθηση, την αγωνία, την υπαινικτικότητα και τον ίδιο τον φόβο του θανάτου.

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος άφησε το Βερολίνο για αυτή την παράσταση [φωτογραφίες & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 0

Ο ηθοποιός, άλλοτε ως παρατηρητής και άλλοτε ως σκηνοθέτης καθοδηγεί τους ηθοποιούς του, μέσα στον σκοτεινό κόσμο του Τζέιμς.

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος έχει τη συνολική επιμέλεια της παράστασης, μιας και εκτός από τη σκηνοθεσία, έχει κάνει τη διασκευή, τη μουσική επιμέλεια και τους φωτισμούς.

Οι πρόβες έχουν ήδη ξεκινήσει:

Η γκουβερνάντα, φτωχή κόρη ενός πάστορα, διαβάζοντας μια αγγελία έρχεται σ’ επικοινωνία με το μελλοντικό αφεντικό της και σύντομα αναλαμβάνει χρέη παιδαγωγού.

Ο γοητευτικός κύριός της, της έθεσε έναν όρο ̇ να μην τον ενοχλήσει ποτέ.

Η κοπέλα καταφθάνει στο εξοχικό σπίτι, γοητεύεται από τη γνωριμία με τη μικρή της μαθήτρια ενώ ύστερα από δύο μέρες γνωρίζει και τον νεαρό μαθητή της ο οποίος επιστρέφει από το σχολείο στο οποίο φοιτούσε, αποβεβλημένος εξαιτίας της διαγωγής του.

Σταδιακά, η γκουβερνάντα αρχίζει να βλέπει φασματικές παρουσίες που δεν γνωρίζει και καταλήγουν να γίνουν για την ίδια εμμονή.

Εγκλωβισμένη σε ένα παιχνίδι νοητικών παραδοξοτήτων, μυστηριωδών σκιών και μεταφυσικής ατμόσφαιρας παρακολουθεί το φανταστικό να εισβάλλει στην καθημερινότητα και να της επιβάλλεται ως μία πιθανή εκδοχή της πραγματικότητας.

Πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου 2017

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος άφησε το Βερολίνο για αυτή την παράσταση [φωτογραφίες & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 1

Παίζουν: Θάλεια Ματίκα, Ιάσων Παπαματθαίου

Διασκευή - Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια -Φωτισμοί: Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Τηλ.2107488881

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ