Πώς θα φορολογούνται τα ενοίκια μέσω Airbnb -Περιορισμοί για το πόσες μέρες θα μπορεί κανείς να νοικιάσει το σπίτι του - iefimerida.gr

Πώς θα φορολογούνται τα ενοίκια μέσω Airbnb -Περιορισμοί για το πόσες μέρες θα μπορεί κανείς να νοικιάσει το σπίτι του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων που προκύπτουν από την ενοικίαση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού (Airbnb) προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο ρυθμίζεται η φορολόγηση των εισοδημάτων που προκύπτουν απο την βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού (Airbnb).

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι το εισόδημα που αποκτάται από την ενοικίαση αυτή θα φορολογείται με βάση τις διατάξεις της φορολογίας των ενοικίων. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, ο μισθωτής θα πρέπει να υποβάλλει Δήλωση Περιουσιακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας. Προβλέπεται η δυνατότητα ενοικίασης των καταλυμάτων αυτών μόνο για 90 μέρες το χρόνο και, εφόσον πρόκειται για νησιά κάτω των 10.000 κατοίκων, μόνο για 60 μέρες.

Θα μπορεί να γίνεται υπέρβαση των ορίων αυτών μόνο για όσους έχουν εισοδήματα που δεν ξεπερνουν τα 12.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Airbnb νέο νομοσχέδιο φορολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ