Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν γίνεται να νομοθετήσουμε νέα μέτρα μετά το 2019 - iefimerida.gr

Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν γίνεται να νομοθετήσουμε νέα μέτρα μετά το 2019

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις και την β' αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και το ίδιο περιμένει και από τους θεσμούς. Επίσης, σημείωσε ότι το ΔΝΤ οφείλει να επιμείνει με παρρησία στη θέση του για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος, και όχι να πιέζει για πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

«Σε μια περίοδο γενικευμένης αβεβαιότητας για την Ευρώπη, η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξή της δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη νομοθέτηση νέων μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018» πρόσθεσε και διαβεβαίωσε ότι αυτό θα τονίσει και στις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι τα μέτρα για τους συνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ αποτελούν αυτονόητο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και υποχρέωσή της απέναντι σε κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά και απέναντι στους νησιώτες του ΒΑ Αιγαίου που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ