UniCredit: Πουλάει την Pioneer στην Amundi έναντι 3,55 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

UniCredit: Πουλάει την Pioneer στην Amundi έναντι 3,55 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H γαλλική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Amundi πρόκειται να αγοράσει την αντίστοιχη εταιρεία Pioneer Investments από την ιταλική τράπεζα UniCredit έναντι 3,55 δισ. ευρώ και θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με την έκδοση χρέους και μετοχών.

Η πώληση της Pioneer είναι μία από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που επιδιώκει ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της UniCredit, Ζαν Πιερ Μουστιέρ, για να ενισχύσει την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, να περιορίσει το μέγεθός της και να καταστήσει πιο εύκολη της διαχείρισή της.

Για την Amundi, η οποία ελέγχεται κατά πλειοψηφία από τη γαλλική τράπεζα Credit Agricole, η απόκτηση της Pioneer θα ενισχύσει την ηγετική θέση της στην Ευρώπη, θα μειώσει το κόστος και θα αυξήσει τα κέρδη της. «Η Pioneer Investments θα ενισχύσει την εξειδίκευση της Amundi σε προϊόντα, θα διευρύνει τα κανάλια και δίκτυα διανομής και θα προκαλέσει σημαντικές συνέργειες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Amundi, Χαβιέ Μουσκά, σε δήλωσή του. «Επιβεβαιώνει τη θέση της Amundi ως του ξεκάθαρου Ευρωπαίου ηγέτη στη διαχείριση περιουσίας, σε όρους μεγέθους και κερδοφορίας», πρόσθεσε.

Η UniCredit διευκρίνισε ότι η Pioneer θα ενισχύσει τον δείκτη κεφαλαίων της υψηλής ποιότητας κατά περίπου 78 μονάδες βάσης, ενώ η τράπεζα θα λάβει επίσης ένα έκτακτο μέρισμα, ύψους 315 εκατ. ευρώ, πριν από το κλείσιμο της πώλησης, το οποίο αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ UniCredit Ιταλία Amundi
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ