Ρόμνεϊ: «Ο Ομπάμα μου θυμίζει τη Μαρία Αντουανέτα» - iefimerida.gr

Ρόμνεϊ: «Ο Ομπάμα μου θυμίζει τη Μαρία Αντουανέτα»

Μιτ Ρόμνεϊ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2012, Μιτ Ρόμνεϊ, αποκάλεσε... «Μαρία Αντουανέτα» τον Μπαράκ Ομπάμα λέγοντας πως ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επαφή με τα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους Αμερικάνους.

«Όταν ο πρόεδρος είπε για την κατάσταση της οικονομίας «θα μπορούσε να είναι και χειρότερα», μου θύμησε τη φράση της Μαρίας Αντουανέτας «ας φάνε πατεσπάνι» όταν ο γαλλικός λαός διαμαρτυρόταν ότι δεν έχει να φάει ψωμί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρόμνεϊ.

«Δεν είναι η στιγμή για να καθόμαστε και να λέμε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. Είναι η στιγμή που πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα», συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος από την Άϊοβα όπου πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία.

«Οι πολιτικές του προέδρου απογοήτευσαν τον αμερικανικό λαό και οδήγησαν 25 εκατομμύρια πολίτες στην ανεργία. Δεν προκάλεσε εκείνος την ύφεση αλλά με τις πράξεις του την έκανε πιο βαθιά και τον πόνο πολύ πιο έντονο», συμπλήρωσε ο κ. Ρόμνεϊ, ενώ τόνισε πως η αμερικανική οικονομία έχει να βρεθεί σε τέτοια δεινή θέση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, στον μεσοπόλεμο.

Ωστόσο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος απέφυγε να κάνει προβλέψεις για την πορεία της ανεργίας λέγοντας αστειευόμενος πως «αν μπορούσα να κάνω μια τέτοια πρόβλεψη θα ζητούσα ολόκληρο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ