Ο Πούτιν δεν δέχθηκε τετράποδο δώρο της Ιαπωνίας -Αρνήθηκε να πάρει τον σκύλο που του χάριζαν - iefimerida.gr

Ο Πούτιν δεν δέχθηκε τετράποδο δώρο της Ιαπωνίας -Αρνήθηκε να πάρει τον σκύλο που του χάριζαν

Φωτογραφία αρχείου: AP/ Mikhail Klimentyev
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φρένο στη... διπλωματία του σκύλου έβαλε, κατά τα φαινόμενα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αρνούμενος το δώρο που ήθελε να του κάνει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, σε συνάντησή του με τον Σίνζο Αμπε.

Οι Ιάπωνες σκόπευαν να δωρίσουν στον Ρώσο πρόεδρο- γνωστός για την αγάπη του στους σκύλους- ένα αρσενικό Ακίτα, ως «γαμπρό» για την Γιούμε, το θηλυκό της ίδιας ράτσας που η γιαπωνέζικη κυβέρνηση του είχε χαρίσει το 2012.

Ομως, σύμφωνα με Ιάπωνα βουλευτή, η Ρωσία απέρριψε το δώρο. «Δυστυχώς μάθαμε από τους ομολόγους μας ότι εξανεμίστηκαν οι ελπίδες μας να χαρίσουμε έναν γαμπρό», έγραψε ο Κοΐτσι Χαγκιούντα σε ανάρτησή του, σύμφωνα με το Sky news. Ο Ιάπωνας δεν εξήγησε γιατί απορρίφθηκε το δώρο.

Ο Πούτιν θα συναντήσει τον Αμπε στην Ιαπωνία την επόμενη εβδομάδα. Ο Ρώσος πρόεδρος είναι γνωστός λάτρης των ζώων και έχει φωτογραφηθεί πάνω σε άλογα, να κολυμπά με δελφίνια, ακόμη και να χαϊδεύει λεοπάρδαλη.

Πέρα από την Γιούμε, ο Πούτιν έχει έναν ακόμη σκύλο, τον Μπάφι, ένα βουλγαρικό ποιμενικό που του χάρισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας το 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βλάντιμιρ Πούτιν Σίνζο Άμπε Ακίτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ