Μορφή χιονοστιβάδας τα νέα στοιχεία για κρούσματα ντόπινγκ στους αθλητές της Ρωσίας - iefimerida.gr

Μορφή χιονοστιβάδας τα νέα στοιχεία για κρούσματα ντόπινγκ στους αθλητές της Ρωσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 1,000 αθλητές συνολικά εμπλέκονται στο σκάνδαλο ντόπινγκ που πλήττει τον αθλητισμό της Ρωσίας, σε περισσότερα από 30 αθλήματα. Τα νέα κρούσματα ήρθαν να προστεθούν μετά από έρευνα γύρω από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι.

Ο καθηγητής και ερευνητής του παγκόσμιο οργανισμού αντι-ντόπινγκ Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας, αποκαλύφθηκε το νέο σκάνδαλο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Σότσι.

Τα πορίσματα στηρίχθηκαν σε αποδεικτικά στοιχεία από ανάλυση DNA όπου φάνηκε ξεκάθαρα πως είχαν αλλοιωθεί οι λήψεις για τα τεστ ενώ υπήρχαν μπουκάλια, τα οποία είχαν ανοιχθεί.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε πως 12 κάτοχοι μεταλλίων στο Σότσι, χωρίς να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους, είχαν αλλοιώσει τα δείγματά τους μέσα από τα ειδικά μπουκαλάκια. Το δεύτερο μέρος της έρευνας έρχεται ως συνέχεια των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, τα οποία και στοίχισαν τη συμμετοχή σε εκατοντάδες Ρώσους αθλητές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ αθλητές ντόπινγκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ