Κομισιόν για εξαγγελίες Τσίπρα: Πρώτα θα τις εξετάσουμε και μετά θα σχολιάσουμε [βίντεο] - iefimerida.gr

Κομισιόν για εξαγγελίες Τσίπρα: Πρώτα θα τις εξετάσουμε και μετά θα σχολιάσουμε [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κομισιόν δεν ήταν ενήμερη για όλες τις λεπτομέρειες των χθεσινοβραδινών εξαγγελιών του Έλληνα πρωθυπουργού, ανέφερε η εκπρόσωπος Ανίκα Μπράιτχαρτ και όπως είπε πρώτα η Κομισιόν πρώτα θα τις εξετάσει και μετά θα τις σχολιάσει ή θα δράσει.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, η Κομισιόν έλαβε γνώση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χθες το βράδυ, και της δέσμευσής του να συμμορφωθεί με τους στόχους του προγράμματος.

«Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η Κομισιόν έχει πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου από τις μεγάλες ροές μεταναστών και έχει εργαστεί ενεργά με τις ελληνικές αρχές για να ελαφρύνει το βάρος. Η Κομισιόν είναι πρόθυμη να εξετάσει προτάσεις των ελληνικών αρχών για το πώς μπορέι να επιτευχθεί αυτό καλύτερα, λαμβάνοντας υπόψη τις δεσμεύσεις του μνημονίου».

Επίσης, η εκπρόσωπος της Κομισιόν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για να συζητούνται όλα τα μέτρα που συνδέονται με τους στόχους του προγράμματος, με τους θεσμούς εκ των προτέρων και για το πώς να αντιμετωπίζονται καταστάσεις υπερ-απόδοσης των συμφωνηθέντων στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος. "Η Κομισιόν θα συζητήσει την μελλοντική πορεία με τους άλλους θεσμούς".

Σε ερώτηση για το εάν οι χθεσινές εξαγγελίες από ελληνικής πλευράς αποτελούν παραβίαση των πρακτικών, η εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε πως «το πρόγραμμα περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για τη συζήτηση όλων των μέτρων που σχετίζονται με τους στόχους του προγράμματος με τους θεσμούς εκ των προτέρων.

Ωστόσο, η Κομισιόν δεν είχε λάβει γνώση όλων των λεπτομερειών αυτών των ανακοινώσεων προτού αυτές λάβουν χώρα, επομένως τώρα χρειάζεται να τις εξετάσουμε προτού σχολιάσουμε ή δράσουμε περαιτέρω».

#EU Commission was not made aware of the details of the announcements [for low-income pensioners] by #Greece PM Tsipras: spox @A_Breidthardt pic.twitter.com/cgqKen6Ca3

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομισιόν παροχές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ