Ανάσα για την Ελλάδα - Διατηρεί την 14η θέση του ranking της UEFA - iefimerida.gr

Ανάσα για την Ελλάδα - Διατηρεί την 14η θέση του ranking της UEFA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστια ανάσα πήρε η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA με τις προκρίσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και πλέον η 14η θέση στη βαθμολογία δύσκολα θα χαθεί.

Η 6η και τελευταία αγωνιστική του Europa League πρόσφερε μόνο 0.400 βαθμούς στη χώρα μας αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ηττήθηκαν ωστόσο η νίκη του ΠΑΟΚ έφερε την Ελλάδα πιο σφιχτά στην 14η θέση.

Οι Κροάτες έμειναν χωρίς εκπρόσωπο από εδώ και πέρα και δεν μπορούν να απειλήσουν πλέον αφού βρίσκονται στην 15η θέση της βαθμολογίας ενώ το ίδιο ισχύει και με την Αυστρία, η οποία θα μείνει καθηλωμένη στην 16η θέση αφού όλες οι ομάδες της αποκλείστηκαν. Η Ρουμανία έμεινε μόνο με την Αστρα να συνεχίζει αλλά πολύ δύσκολα θα απειλήσει από την 17η θέση στην οποία βρίσκεται.

Κοιτώντας προς τα πάνω βέβαια, η Ελλάδα δύσκολα μπορεί να βρεθεί φέτος πιο ψηλά από την 14η θέση αφού στην 13η βρίσκεται η Ολλανδία με διαφορά 1.700 βαθμών και δύο ομάδες να συνεχίζουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το πλάνο της UEFA, προτίθεται από τη σεζόν 2018/19 να δώσει τέσσερα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Champions League στις ομάδες των χωρών 1-4 της κατάταξης, δύο στις χώρες 5-6 και από ένα στις χώρες 7-10. Αν η Ελλάδα είναι στην 15η θέση, τότε είναι δεδομένο ότι ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ αν παραμείνει 14η, τότε οι υποχρεώσεις του πρωταθλητή θα ξεκινούν από τον 3ο προκριματικό. Αν ο κάτοχος του Champions League και εκείνος του Europa League έχουν προκριθεί στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετάσχει στα playoffs.

Όσο για τον δεύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος, υπάρχουν δύο σενάρια. Στο πρώτο, η Ελλάδα δεν θα έχει δεύτερο εκπρόσωπο, αφού στο δρόμο των μη πρωταθλητών θα συμμετάσχουν οι 3οι των χωρών 5-6 της κατάταξης και οι 2οι των χωρών 7-12. Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει πως ο 2ος των χωρών 10-15, δηλαδή πιθανότατα και της Ελλάδας θα ξεκινάει τις υποχρεώσεις τους από τον πρώτο προκριματικό του Champions League.

Ανάσα για την Ελλάδα - Διατηρεί την 14η θέση του ranking της UEFA | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΟΚ Ολυμπιακός UEFA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ