Σεισμός 7,7 ρίχτερ στις Νήσους Σολομώντα -Εληξε ο συναγερμός για τσουνάμι [εικόνες] - iefimerida.gr

Σεισμός 7,7 ρίχτερ στις Νήσους Σολομώντα -Εληξε ο συναγερμός για τσουνάμι [εικόνες]

Φωτογραφία: AP Photo/Irwin Fedriansyah
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών σημειώθηκε σε απόσταση 70χλμ από τις νήσους Σολομώντα, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Τηλεφωνικές συνδέσεις και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν σε ορισμένες περιοχές χωρίς ωστόσο να υπάρχξουν αναφορές για θύματα ή μεγάλες ζημιές.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι έληξε η προειδοποιήση για τσουνάμι δυο ώρες μετά την αρχική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους σε επιφυλακή θα πρέπει να παραμείνουν οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές αν και τα κύματα που έφτασαν στις ακτές ήταν μόλις 30 εκατοστά.

«Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουμε η απειλή για τσουνάμι μετά το σεισμό έχει λήξει» ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Νωρίτερα το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ανέφερε ότι επικίνδυνα σεισμικά κύματα είναι πιθανόν να πλήξουν τις επόμενες τρεις ώρες ακτές στις Νήσους Σολομώντα, στο Βανουάτου, στην Παπούα Νέα Γουινέα, στο Ναουρού, καθώς και την Νέα Καληδονία, το Τουβαλού, και το Κοσράι.

Οι νήσοι Σολομώντα βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά της Παπούας-Νας Γουινέας και βορειοανατολικά της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα independent το τσουνάμι είναι πιθανό να χτυπήσει τη Χαβάη ωστόσο το επίπεδο του συναγερμού βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της κλίμακας και δεν έχει επιβεβαιωθεί. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα αν όντος το τσουνάμι χτυπήσει τηΧαβάη το πρώτο κύμα ενδέχεται να χτυπήσει την περιοχή στις 14:56 τοπική ώρα την Πέμπτη.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας οι αρχές απέσυραν την προειδοποιήση για τσουνάμι στη Χαβάη.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν επίσης πως δεν υπάρχει κίνδυνος κύματα από τσουνάμι να φτάσουν στις ακτές της. Από την άλλη από το γραφείο της Πολιτικής Αμυνας της Νέας Ζηλανδίας ανακοινώθηκε πως η κατάσταση αξιολογείται.

Σεισμός 7,7 ρίχτερ στις Νήσους Σολομώντα -Εληξε ο συναγερμός για τσουνάμι  [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σεισμός 7,7 ρίχτερ στις Νήσους Σολομώντα -Εληξε ο συναγερμός για τσουνάμι  [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεισμός Νήσοι Σολομώντα τσουνάμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ