Γι' αυτό οι άντρες τρώνε περισσότερο -Για να δείξουν πως είναι πιο αρρενωποί - iefimerida.gr

Γι' αυτό οι άντρες τρώνε περισσότερο -Για να δείξουν πως είναι πιο αρρενωποί

Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι άντρες μερικές φορές τρώνε πολύ, πάρα πολύ. Οχι, δεν προσπαθούν να περιορίσουν την πείνα τους, αλλά να δείξουν πως είναι αρσενικά.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα του Εργαστηρίου Τροφίμων του Πανεπιστημίου του Κορνέλ.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 93 φοιτητές που βαθμολόγησαν άνδρες και γυναίκες, που ανταγωνίζονταν στο φαγητό, για το πόσο έξυπνοι, ελκυστικοί, υγιείς ή ρομαντικοί φαινόντουσαν.

Οι συμμετέχοντες έφαγαν κατά μέσο όρο 23 φτερούγες κοτόπουλου, όταν τους επευφημούσαν, με τους άνδρες να τρώνε 30,5 φτερούγες κατά μ.ο, ενώ οι γυναίκες 17.

Μετά τον διαγωνισμό, όταν ρωτήθηκαν πως αισθάνθηκαν οι γυναίκες απάντησαν «λίγο αμήχανα», ενώ οι άντρες είπαν πως ήταν «κουλ» και «συναρπαστικό».

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άντρες καταλήγουν να τρώνε περισσότερο, επειδή νομίζουν πως δείχνουν πιο αρσενικά.

Τα ευρήματα έρχονται να υποστηρίξουν προηγούμενες μελέτες, οι οποίες ανέφεραν πως οι άντρες τρώνε πολύ για να επιδεικνύονται.

Ο Μπράιαν Γουάνσκιν, διευθυντής του Εργαστηρίου Τροφίμων και επικεφαλής της μελέτης, τόνισε πως οι άντρες, κυρίως οι ετερόφυλοι, εμφανίζουν γενικά πιο ακραία συμπεριφορά όταν τους βλέπουν γυναίκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ άντρες Φαγητό υπερφαγία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ