Ο έρωτας στην εποχή Ντόναλντ Τραμπ -Ακόμη και τα σάιτ γνωριμιών έχουν διχαστεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο έρωτας στην εποχή Ντόναλντ Τραμπ -Ακόμη και τα σάιτ γνωριμιών έχουν διχαστεί [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ερωτικά ραντεβού τους πήγαιναν καλά ώσπου το ζευγάρι, που γνωρίστηκε μέσω σάιτ γνωριμιών, διαφώνησε σε ένα μείζον θέμα: ο ένας ήταν υπέρ του Τραμπ, εκείνη όχι.


Αυτή η σκηνή επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα, γράφει σε ανταπόκρισή του από τις ΗΠΑ το περιοδικό L'Express, σε μια χώρα φοβερά πολωμένη. Στο εξής τα σάιτ γνωριμιών διαφημίζουν τις πολιτικές τους προτιμήσεις, με πηχιαίους τίτλους, για να αποφεύγουν κάθε παρεξήγηση.
Ενα από αυτά τα σάιτ λέγεται TrumpSingles.com, και είναι αφιερωμένο στους οπαδούς του νεοεκλεγέντος προέδρου. Το σλόγκαν του είναι Making dating great again (Να ξανακάνουμε τα ραντεβού μεγάλα, ξανά), ένα λογοπαίγνιο από το σύνθημα του Τραμπ Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη, ξανά.

Ο έρωτας στην εποχή Ντόναλντ Τραμπ -Ακόμη και τα σάιτ γνωριμιών έχουν διχαστεί [εικόνες] | iefimerida.gr 0


«Πιστεύω ότι οι οπαδοί του Τραμπ χρειάζονταν κάτι τέτοιο», δηλώνει ο ιδρυτής του σάιτ TrumpSingles, David Goss, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ενα παρόμοιο σάιτ έκανε την εμφάνισή του για τους οπαδούς του Μπέρνι Σάντερς, του γερουσιαστή των Δημοκρατικών που έχασε το χρίσμα από την Χίλαρι και του οποίου ο πολιτικός λόγος προκάλεσε ενθουσιασμό ειδικά στους νέους κάτω των 30 ετών. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έκλεισε, αλλά θα ξανανοίξει το επόμενο έτος με νέο όνομα, ProgressiveMeet.com.

Ο έρωτας στην εποχή Ντόναλντ Τραμπ -Ακόμη και τα σάιτ γνωριμιών έχουν διχαστεί [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Το σάιτ TrumpSingles.com («Οι εργένηδες του Τραμπ) αναφέρει ότι έχει 12.000 μέλη. Αντίθετα με το τι κάνουν τα άλλα σάιτ γνωριμιών των ΗΠΑ, το συγκεκριμένο τσεκάρει πρώτα τα νέα μέλη για να βεβαιωθεί ότι είναι αυθεντικοί οπαδοί του Τραμπ και ότι δεν ήρθαν για να κάνουν κήρυγμα ή πολιτική κριτική στον νέο πρόεδρο.


Πάθος για την πολιτική
Ο David Goss δηλώνει ότι είχε την ιδέα να ανοίξει σάιτ γνωριμιών αφού άκουσε αναρίθμητες ιστορίες «ανθρώπων που είχαν ερωτικά ραντεβού και όλα πήγαιναν καλά ώσπου ξεκινούσε η πολιτική κουβέντα».
Ας σημειωθεί ότι το 15% των Αμερικανών χρησιμοποιούν σάιτ γνωριμιών και στην πλειοψηφία τους είναι κάτω των 24 ετών, σύμφωνα με το Pew Research Center. Πολλοί δεν έχουν καμία όρεξη να κάνουν σχέση με τους οπαδούς του Τραμπ, των οποίων οι υβριστικές δηλώσεις για τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους και τις γυναίκες προκαλούν τριβές και αντιδικίες.
«Οχι οπαδοί του Τραμπ, παρακαλώ», γράφουν πολλοί σε «ταμπελίτσα» στο Tinder και σε άλλες εφαρμογές για ερωτικές γνωριμίες.

Ο έρωτας στην εποχή Ντόναλντ Τραμπ -Ακόμη και τα σάιτ γνωριμιών έχουν διχαστεί [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Αντίθετα, στο σάιτ TrumpSingles.com, ορισμένοι βροντοφωνάζουν την λατρεία τους για τον λαϊκιστή δισεκατομμυριούχο. Αλλοι, πάλι, προτιμούν να σιωπούν είτε γιατί είχαν ψηφίσει Δημοκρατικούς είτε γιατί ζουν σε προοδευτικές πόλεις, όπως η Φιλαδέλφεια και η Νέα Υόρκη,
Κοιτάζοντας τα προφίλ των ατόμων -μελών του σάιτ γνωριμιών TrumpSingles.com φαίνεται ότι η πλειοψηφία είναι λευκοί, όπως και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Ντόναλντ Τραμπ. Στη φωτογραφία του λογαριασμού τους, ορισμένοι φοράνε μπλουζάκια ή καπέλα που φέρουν το πορτρέτο του Τραμπ.

Ο έρωτας στην εποχή Ντόναλντ Τραμπ -Ακόμη και τα σάιτ γνωριμιών έχουν διχαστεί [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Goss δηλώνει πάντως ότι το σάιτ του είναι ανοιχτό στους οπαδούς του Τραμπ κάθε καταγωγής: «Η σεξουαλική προτίμηση και η θρησκεία δεν μας ενδιαφέρουν, όλοι έχουν δικαίωμα να εγγραφούν με τον όρο ότι το κάνουν για σωστό λόγο», προσθέτει ο ιδιοκτήτης του σάιτ.
Σε εντελώς διαφορετικό πολιτικό κλίμα, το σάιτ BernieSingles.com ξεκίνησε πριν από έξι μήνες σαν ομάδα του Facebook, και αυτή τη στιγμή έχει 30.000 μέλη.
«Είναι μια πλατφόρμα που τρέφεται από το πάθος για την πολιτική», εξηγεί ο Chase Dimond, 24 ετών, ιδρυτής του σάιτ και προσθέτει ότι εγγράφονται και οπαδοί της Χίλαρι. «Δεν υπήρχε πάθος για την Χίλαρι και οι άνθρωποι έθεταν πολλά ερωτήματα για την ηθική της. Καμία σχέση με το κίνημα που ενέπνευσε ο Μπέρνι», αναφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρωτας σάιτ γνωριμιών Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ