Η νύχτα των ρεκόρ στο Champions League – Μυθικό επίτευγμα από την Ντόρτμουντ - iefimerida.gr

Η νύχτα των ρεκόρ στο Champions League – Μυθικό επίτευγμα από την Ντόρτμουντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φάση των ομίλων για τη σεζόν 2016-2017 στο Champions League ολοκληρώθηκε με αρκετά ρεκόρ, στην κορυφή των οποίων όμως ξεχωρίζει αυτό που πέτυχε η Ντόρτμουντ.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Ρεάλ μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου. Το ρεκόρ φυσικά δεν ήρθε από αυτό το γεγονός αλλά από το ότι πέτυχε σε έξι αγώνες 21 γκολ, ξεπερνώντας τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα, οι οποίες στο παρελθόν είχαν φτάσει έως τα 20.

Συνεισφορά μάλιστα σε αυτό το ρεκόρ είχε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σημειώνοντας ένα γκολ.

Για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2008, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν ξεκίνησε βασικός σε αγώνα του Champions League με τη φανέλα της Γιουβέντους, γεγονός που δείχνει αναμφίβολα και το πόσο σημαντικός είναι όλα αυτά τα χρόνια για την «Βέκια Σινιόρα».

Η Λέστερ έγινε η πρώτη ομάδα μετά η Μάλαγα της σεζόν 2012-2013, που τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου της, στην πρώτη της χρονιά στη διοργάνωση.

Ο Ιγκόρ Ακινφέεφ επέκτεινε το αρνητικό του ρεκόρ σε 39 συνεχόμενα παιχνίδια, στα οποία δεν έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Ο Καρίμ Μπενζεμά έφτασε τα 50 γκολ στο Champions League και έγινε μόλις ο 6ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που πιάνει αυτό τον αριθμό.

Η ήττα της Λέστερ με σκορ 5-0 από την Πόρτο, ήταν η πιο βαριά για αγγλικό σύλλογο στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Champions League ρεκόρ όμιλοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ