Κονιόρδου: «Ο τόπος μας είναι ένα μικρό καΐκι στο πέλαγος μεγάλων προκλήσεων» - iefimerida.gr

Κονιόρδου: «Ο τόπος μας είναι ένα μικρό καΐκι στο πέλαγος μεγάλων προκλήσεων»

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαστε ένας τόπος, ένα μικρό καΐκι, μια μικρή βάρκα σε ένα πέλαγος μεγάλων προκλήσεων» τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού από το βήμα της βουλής.

«Ομως, αυτή η βάρκα κουβαλάει έναν πολύ σημαντικό, πολύτιμο λίθο με μια λάμψη διαχρονική» είπε για τον ελληνικό πολιτισμό η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

Στόχοι του Υπουργείου Πολιτισμού
Η υπουργός αναφέρθηκε στους στόχους του ΥΠΠΟΑ, σημειώνοντας ότι θα συνεχιστεί η συντήρηση και ανάδειξη της αρχαίας και βυζαντινής κληρονομιάς και των νεότερων μνημείων. Ισοδύναμη έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση των σύγχρονων δημιουργών και στη σύνδεση των διαχρονικών μνημείων με την παιδεία, τον τουρισμό, τις τοπικές κοινωνίες.

Στόχος, επίσης, είναι η προστασία του τοπίου και του περιβάλλοντος να αποτελέσουν πυρήνα έμπνευσης κι όχι εμπόδιο στην εμψύχωση και την ανάδειξη της σύγχρονης πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, έτσι ώστε να προσφέρουν ήπια ανάπτυξη και αειφορία.

Με αυτό το πνεύμα, εξήγησε η κ. Κονιόρδου, θα κινηθεί το 2017 για τη σχέση Ελλάδας-Κίνας και Κίνας-Ελλάδας, όχι μόνο με πολιτιστικές ανταλλαγές, αλλά με σύνδεση του πολιτισμού, με βιομηχανικές συνεργασίες, με την οικονομία, με τις δυνατότητες εκατέρωθεν να αναπτυχθούν παράλληλα και άλλες δραστηριότητες.
Αυτή η στρατηγική, που θα απαιτήσει τη συνεργασία πολλών υπουργείων, θα στηριχθεί και στην πολύτιμη εμπειρία που αποκτήθηκε τη χρονιά Ελλάδας-Ρωσίας, Ρωσίας-Ελλάδας, που, όπως ανακοίνωσε, στόχος είναι να συνεχιστεί και να μη λήξει με το πέρας της χρονιάς και ήδη έχουν γίνει επαφές και διάλογος, έτσι ώστε να συνεχιστεί στα επόμενα χρόνια.

Στόχος είναι επίσης η αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και να υπάρξουν δράσεις καλλιτεχνικής παιδείας σε όλες τις περιφέρειες.

Συνεργασίες και πολιτιστική διπλωματία
Προτεραιότητα θα εξακολουθήσει να δίνεται στην πολιτιστική διπλωματία με την έναρξη ενός δημιουργικού διαλόγου, με βάση την πολιτιστική ισοτιμία, με βάση την αμοιβαιότητα με άλλες χώρες, έτσι ώστε να υπάρξουν συνεργασίες με μουσεία, με φεστιβάλ, αξιοποίηση εδρών, καλλιτεχνικών, ανθρωπιστικών και ελληνιστικών σπουδών.

Αξιοποίηση του κτηρίου της Μπουμπουλίνας
Η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε επίσης πως θα γίνει προσπάθεια να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα κτιριακή υποδομή του υπουργείου στο κτήριο της Μπουμπουλίνας, έτσι ώστε να προσφέρει και να παρέχει σε πολίτες, καλλιτέχνες, στις ευπαθείς ομάδες, στους πρόσφυγες και στους καλλιτέχνες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν, μία στέγη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ