Μοσκοβισί: Η Γερμανία αντιμετωπίζει μακροοικονομικές ανισορροπίες - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Η Γερμανία αντιμετωπίζει μακροοικονομικές ανισορροπίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανία αντιμετωπίζει μακροοικονομικές ανισορροπίες και η Κομισιόν θα εξετάσει την πρόοδο στην εφαρμογή των συστάσεων του περασμένου Ιουλίου για αύξηση των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί.

Ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη σημειώνει ότι η Κομισιόν τον Μάρτιο του 2016 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία αντιμετώπιζε μακροοικονομικές ανισορροπίες, ιδίως όσον αφορά κινδύνους που απορρέουν από την υπερβολική αποταμίευση και τις υποτονικές ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

Τόνισε ότι η Επιτροπή εξετάζει συνεχώς τους κινδύνους που συνεπάγεται η εμμονή ανισορροπιών, ή την εξάλειψή τους και αναφέρε τις συστάσεις που έχει εκδόσει, από τον Ιούλιο, η Κομισιόν, σύμφωνα με τις οποίες κάλεσε τη Γερμανία:

1) Να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις,

2) Να διευκολύνει την πραγματοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων, μεταξύ άλλων με τη μεταρρύθμιση του τομέα των υπηρεσιών και τη βελτίωση της αποδοτικότητας του φορολογικού συστήματος και

3) Να ενθαρρύνει την υψηλότερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας των δεύτερων εργαζόμενων μελών των οικογενειών, των ατόμων με χαμηλά εισοδήματα και των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας, προκειμένου να βελτιωθεί η μακροπρόθεσμη προσφορά εργατικού δυναμικού και να ενισχυθούν τα διαθέσιμα εισοδήματα και η κατανάλωση των νοικοκυριών.

Η εφαρμογή αυτών των συστάσεων θα βοηθήσει τη Γερμανία να μειώσει τις υφιστάμενες ανισορροπίες. Η Επιτροπή θα εξετάσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί ως προς την επίτευξη των συστάσεων, καθώς και τη διόρθωση της ανισορροπίας, στο πλαίσιο του επόμενου κύκλου του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοσκοβισι Γερμανία πλεονάσματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ