Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη την Τετάρτη στο Πακιστάν [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη την Τετάρτη στο Πακιστάν [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκροί είναι και οι 48 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της εταιρείας «Pakistan Airlines» που συνετρίβη την Τετάρτη στα βόρεια της χώρας.

Το αεροπλάνο των Πακιστανικών Αερογραμμών (PIA - πτήση PK-661) κατευθυνόταν στο Ισλαμαμπάντ και κατέπεσε χθες (7/12) κοντά στην περιοχή Χαβέλιαν. Εκτελούσε εσωτερική πτήση καθώς είχε απογειωθεί από την πόλη Σιτράλ.

Ο πρόεδρος της εταιρίας μίλησε στο CNN και τόνισε, ότι ο πιλότος είχε μεγάλη εμπειρία με 12.000 ώρες πτήσεων στο ενεργητικό του, ενώ ήταν και εκπαιδευτής για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.

«Ελπίζαμε ότι το αεροπλάνο θα μπορέσει να συνεχίσει και τελικά να προσγειωθεί και με έναν κινητήρα. Πρόκειται για τραγωδία. Δεν αποποιούμαστε της ευθύνης που μας αναλογεί σε αυτό το δυστύχημα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Muhammad Azam Saigol,

Το μαύρο κουτί έχει πλέον βρεθεί και οι ερευνητές ευελπιστούν να πάρουν απαντήσεις για τα αίτια της συντριβής.

Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη την Τετάρτη στο Πακιστάν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη την Τετάρτη στο Πακιστάν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη την Τετάρτη στο Πακιστάν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη την Τετάρτη στο Πακιστάν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Η λίστα με τους επιβαίνοντες. Ανάμεσά τους -όπως επιβεβαίωσε ο αδερφός του- ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της χώρας, ο Junaid Jamshe, με τη σύζυγό του.

Passenger's list of PIA flight PK 661. Junaid Jamshed & his wife name also mentioned. #planecrash #PK661 #Pakistan #Abbotabad #ATR pic.twitter.com/rvOBAf28dH

Ποιος ήταν ο διάσημος τραγουδιστής που επέβαινε στο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Πακιστάν

Ο Junaid Jamshed ήταν διάσημος τραγουδιστής που έγινε ιεροκήρυκας και ταξιδεύει στο Πακιστάν για να κηρύσσει τη μουσουλμανική θρησκεία. Επέστρεφε στο Ισλαμαμπάντ μαζί με τη σύζυγό του έπειτα από θρησκευτική εκδρομή στο Σιτράλ με τη θρησκευτική ομάδα Tableegi.

Δεκάδες ήταν τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους φίλους και τους θαυμαστές του τραγουδιστή. «Ο Τζουνάιντ Τζαμσέντ ήταν στο αεροσκάφος. Μόλις μίλησα με την αδελφή του. Παρακαλώ προσευχηθείτε για όλους τους επιβάτες», «Χάσαμε το θρύλο μας», «Σοκαρισμένος και συντετριμμένος», «Ένα μεγάλος μέρος των παιδικών μου χρόνων μόλις πέθανε σήμερα», «Ήταν ίσως ο πιο καλός τραγουδιστής του Πακιστάν τις τελευταίες δύο δεκαετίες», ήταν μερικά από αυτά.

O Junaid Jamshe έγινε ευρέως γνωστός στη γενέτειρά του τη δεκαετία του 1980 χάρη στο συγκρότημα «Vital Signs», το οποίο αγάπησαν οι νέοι της εποχής, το οποίο έγινε ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά σχήματα της χώρας. Ακόμη, το κομμάτι «Dil Dil Pakistan» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Πακιστανών, οι οποίοι το τραγουδούν ακόμα και σήμερα το θεωρώντας το «εθνικό τραγούδι».

Μόλις δέκα χρόνια μετά την επαφή του με τη μουσική, ο Junaid Jamshe αποφάσισε να γίνει κληρικός εκφράζοντας δημόσια την αγάπη του στη θρησκεία και ενώ παράλληλα κάλεσε τους νέους να ακολουθήσουν το δρόμο του Αλλάχ.

Μάλιστα, οι θαυμαστές του συνέχισαν να τον ακολουθούν πιστά και συνέρρεαν στις ομιλίες του παρόλο που εγκατέλειψε το τραγούδι.

Οι σπουδές του ήταν Μηχανολόγου, ενώ αρχικά εργάστηκε στη στρατιωτική αεροπορία του Πακιστάν, αλλά στη συνέχει η αγάπη του για τη μουσική είναι εκείνη που τον κέρδισε.

Εμφανιζόταν σε μουσικές βραδιές στα πανεπιστήμια της Λαχόρης, όταν τον εντόπισε ο παραγωγός Ροχαίλ Χαγιάτ το 1983, ο οποίος του πρότεινε να γίνει επαγγελματίας. Τέσσερα χρόνια μετά ιδρύθηκε το συγκρότημα «Vital Signs» και ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος εκτοξεύτηκε στην κορυφή σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη συνέχεια και λίγα χρόνια αργότερα ακολούθησε μοναχική πορεία, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, τέλος, η θρησκεία ήταν εκείνη που τον οδήγησε να αφήσει πίσω του τη μουσική καριέρα για να αφοσιωθεί στον Αλλάχ.

Ο Junaid Jamshe είχε λάβει τιμητική διάκριση από τον πρόεδρο του Πακιστάν, το 2014 ενεπλάκη σε σκάνδαλο, όταν τηλεοπτικός παρουσιαστής ισχυρίστηκε ότι ο Junaid Jamshe είχε προσβάλει τις συζύγους του προφήτη Μωάμεθ. Τότε είχε κληθεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πακιστάν αεροπορικό δυστύχημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ