Κρήτη: Νέα διαμαρτυρία αγροτών στη Σούδα -50 νταλίκες έμειναν έξω από το καράβι που αναχώρησε - iefimerida.gr

Κρήτη: Νέα διαμαρτυρία αγροτών στη Σούδα -50 νταλίκες έμειναν έξω από το καράβι που αναχώρησε

Φωτογραφία: haniotika-nea.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nέα κινητοποίηση στο λιμάνι της Σούδας πραγματοποιούν το βράδυ της Τετάρτης αγρότες του νομού Χανίων.

Oι παραγωγοί ζητούν την πραγματοποιηθεί νέο έκτακτο δρομολόγιο για τη μεταφορά της παραγωγής τους.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης υπήρξε συνάντηση του δημάρχου Κισσάμου, Θ. Σταθάκη και της βουλευτή Χανίων, Β. Βαγιωνάκη στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη συνέχεια με ανακοίνωση τους οι Μινωικές Γραμμές , γνωστοποίησαν την πραγματοποίηση έκτακτου απογευματινού δρομολογίου το απόγευμα της Τετάρτης 18:00μ.μ., από το λιμάνι του Ηρακλείου, για τη μεταφορά όλων των πρώιμων κηπευτικών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων.

Το πλοίο αναχώρησε περίπου στις στις 18:30 μ.μ., με τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα δίνοντας τέλος στην αγωνία των Κρητικών αγροτών που είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται, όπως λένε οι ίδιοι.

Ωστόσο, λόγω του πολύ μεγάλου όγκου εκτός του πλοίου έμειναν 50 νταλίκες, με τις 6 από αυτές να έχουν ευπαθή προιόντα και οι υπόλοιπες να είναι γενικού φορτίου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο neakriti.gr , ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης.

«Έφυγαν τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα. Οι 50 νταλίκες που έμειναν πίσω είναι γενικό φορτίο πλην 6 από αυτές. Αναμένουμε τις εξαγγελίες της ΠΝΟ για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαϊτάκης.

Οι παραγωγοί τονίζουν ότι η παραγωγή που έμεινε έχει αχρηστευθεί. «Έπρεπε να είχε βρεθεί λύση νωρίτερα. Τώρα, τα προϊόντα που έμειναν πίσω θα πεταχτούν», επεσήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Γιώργος Ντισπυράκης.

Πηγή: neakriti.gr & haniotika-nea.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη αγρότες δρομολόγιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ