Η κυβέρνηση του Τραμπ μοιάζει σαν μονάδα πεζοναυτών από τον πόλεμο του Ιρακ [εικόνα] - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση του Τραμπ μοιάζει σαν μονάδα πεζοναυτών από τον πόλεμο του Ιρακ [εικόνα]

Sgt. Mallory S. VanderSchans/US Marine Corps/Paul Szoldra
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις πρώην ανώτατοι αξιωματικοί, τρεις πολύ καλοί φίλοι θα υπηρετούν πια μαζί, καθώς φαίνεται να βάζουν πλώρη για τον Λευκό Οίκο, με τον Ντόναλντ Τραμπ να τους προσφέρει θέση στην κυβέρνηση.

Ηταν το 2003 στο Ιράκ, όταν ο στρατηγός Τζέμις Μάτις έβαλε ένα ακόμη αστέρι στον ώμο του συνταγματάρχη Τζον Κέλι, ο οποίος πλέον γινόταν Ταξίαρχος και ήταν ο πρώτος που πήρε προαγωγή στο πεδίο της μάχης από τον πόλεμο της Κορέας. Οχι πολύ μακριά από εκεί ένας άλλος συνταγματάρχης ο Τζόε Ντάνφορντ οδηγούσε την ομάδα του στη μάχη. Μέχρι το τέλος του πολέμου, οι τρεις αξιωματικοί είχαν υπηρετήσει μαζί στη Νασιρίγια, στην Αλ Κουτ και την Βαγδάτη.

Το 2013, ο Μάτις συνταξιοδοτήθηκε ως διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης, ο Κέλι ως διοικητής της Νότιας Διοίκησης, το 2016, ενώ ο Ντάνφορντ μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος της Μεικτής Αρχηγών του προσωπικού.

Αυτοί οι τρεις άνδρες φαίνεται πως θα συναντηθούν ξανά στον Λευκό Οίκο και θα βρίσκονται στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Γραμματέας Αμυνας Τζέιμς Μάτις

Ο Μάτις επαινείται συχνά από ανώτερους ηγέτες στο Πεντάγωνο τόσο επειδή θεωρείται στρατηγικός στοχαστής με εγκυκλοπαιδική γνώση της Ιστορίας, όσο και για τις απίστευτες ηγετικές του ικανότητες. Μότο του είναι «No Better Friend, No Worse Enemy».

Το μόνο εμπόδιο του Μάτις στον δρόμο του για τον Λευκό Οίκο είναι ένας νόμος του 1947, που ενημερώθηκε το 2008, πως οι αξιωματικοί πρέπει να έχουν «βγάλει» τη στολή τους τουλάχιστον 7 χρόνια πριν πάρουν τον δρόμο για το Πεντάγωνο. Ο Μάτις θα χρειαστεί να παραιτηθεί, με τους Ρεπουμπλικανούς να τον στηρίζουν.

Εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες, ο Μάτις θα αντικαταστήσει τον Ας Κάρτερ, ο οποίος τον αποκαλεί «εξαιρετικά ικανό».

Η κυβέρνηση του Τραμπ μοιάζει σαν μονάδα πεζοναυτών από τον πόλεμο του Ιρακ [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Γραμματέας Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι

Σύμφωνα με το CBS, ο Κέλι έχει ήδη απαντήσει θετικά στην πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας.

Οπως και ο Μάτις, αντιτίθεται στο κλείσιμο του Γκουαντάναμο. Επίσης, είναι ο παλιότερος υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος που έχει χάσει παιδί στη μάχη από τις 11/9. Εχασε τον γιο του, Ρόμπερτ, από αυτοσχέδιο μηχανισμό στο Αφγανιστάν το 2010.

Εάν επιβεβαιωθεί θα αντικαταστήσει τον Τζεχ Τζόνσον.

Η κυβέρνηση του Τραμπ μοιάζει σαν μονάδα πεζοναυτών από τον πόλεμο του Ιρακ [εικόνα] | iefimerida.gr 1

Πρόεδρος της Μικτής Αρχηγών Τζόε Ντάνφορντ

Ο Τζόε Ντάνφορντ είναι αυτός που φοράει ακόμη τη στολή. Υπηρέτησε ως Διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών, πριν ο Μπάρακ Ομπάμα τον διορίσει πρόεδρο της Μεικτής Αρχηγών, τον Μάιο του 2015. Εχει το ψευδώνυμο «Fighting Joe» λόγω της θητείας του στο 1st Marine Division.

Ο Ντάνφορντ είναι στο σώμα πεζοναυτών 39 χρόνια, ο Μάτις 44 και ο Κέλι 45.

Η κυβέρνηση του Τραμπ μοιάζει σαν μονάδα πεζοναυτών από τον πόλεμο του Ιρακ [εικόνα] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: AP Photo

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αξιωματικοί Ντόναλντ Τραμπ ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ