«Μη φοράτε φούστες»: Ο Ινδός υπουργός Τουρισμού προειδοποιεί τις αλλοδαπές τουρίστριες - iefimerida.gr

«Μη φοράτε φούστες»: Ο Ινδός υπουργός Τουρισμού προειδοποιεί τις αλλοδαπές τουρίστριες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Manish Swarup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γυναίκες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ινδία καλούνται να αποφεύγουν τα κοντά φορέματα και τις φούστες, ή να κυκλοφορούν μόνες τους τα βράδια «για τη δική τους ασφάλεια».

Η προειδοποίηση έρχεται απ' τον υπουργό Τουρισμού της χώρας, Μαχές Σάρμα.

«Μη φοράτε φούστες»: Ο Ινδός υπουργός Τουρισμού προειδοποιεί τις αλλοδαπές τουρίστριες | iefimerida.gr 0

O Iνδός υπουργός Τουρισμού Μαχές Σάρμα με τον Αγά Χαν

Σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγρα ο Σάρμα κάλεσε τις ξένες γυναίκες να φωτογραφίζουν τις πινακίδες κυκλοφορίας οποιουδήποτε οχήματος χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους, ως ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας. Ο Σάρμα είπε ότι από πέρυσι χορηγείται μία «εργαλειοθήκη» ασφαλείας σ' όλες τις αλλοδαπές κατά την άφιξή τους στην Ινδία.
«Η ''εργαλειοθήκη'' αυτή περιλαμβάνει και μια κάρτα με αυτά που πρέπει να κάνουν και αυτά που καλούνται να αποφεύγουν – όπως το να μην κυκλοφορούν μόνες τους τα βράδια σε κωμοπόλεις, να μην φορούν φούστες ή να φωτογραφίζουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που χρησιμοποιούν και να τις στέλνουν σε φιλικά τους πρόσωπα», είπε ο Σάρμα σύμφωνα με την εφημερίδα The Indian Express.
«Για τη δική τους ασφάλεια οι τουρίστριες δεν πρέπει να φορούν κοντά φορέματα ή φούστες», πρόσθεσε. «Η ινδική κουλτούρα είναι διαφορετική απ' τη δυτική».
Ο Σάρμα υποστήριξε ότι η Ινδία δεν εκδίδει ενδυματολογικό κώδικα για τις γυναίκες, αλλά ζητά «να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης όταν βγαίνουν έξω τα βράδια».
Ο Ινδός υπουργός δέχθηκε ομοβροντία αρνητικών σχολίων για τις συστάσεις του, οι οποίες αντανακλούν, σύμφωνα με τους επικριτές του, «μια νοοτροπία που επιρρίπτει στο θύμα την ευθύνη», μια νοοτροπία κυρίαρχη σε μια χώρα όπου κάθε μέρα καταγράφονται 92 βιασμοί γυναικών.

«Η δουλειά του υπουργού είναι να προωθεί τον τουρισμό. Όχι να καθορίζει το μήκος της φούστας. Είναι ξεδιάντροπος», έγραψε μια εξοργισμένη νεαρή στο twitter.

@SonalMehra_ pic.twitter.com/0xXD8ffQyW

«Δεν θά 'πρεπε ο Δρ Σάρμα να εκδώσει οδηγίες καλής συμπεριφοράς σε δημόσιους χώρους και για τους άνδρες;», αναρρωτήθηκε ένας άλλος χρήστης.

Dear Mahesh Sharma, as tourism minister your job is to attract foreign tourists to India....not to scare them away. You are welcome


«Ήταν μια ηλίθια δήλωση, δεν τη σκέφτηκε πολύ. Ο υπουργός δεν συνειδητοποιεί τις επιπτώσεις τέτοιων ανεύθυνων δηλώσεων», είπε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian o Ραντζάνα Κουμάρι, διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικής Έρευνας, που έχει την έδρα στο Νέο Δελχί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ