Ενταση στο Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου -Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα - iefimerida.gr

Ενταση στο Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου -Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένταση και αντιπαραθέσεις ολοκληρώθηκε στις 11:30 η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου κατά την οποία ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα στον απόηχο της απόφασης για συνέχιση των συνομιλιών, έπειτα από το ναυάγιο του Μοντ Πελεράν 2.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν έντονες αντεγκλήσεις καθώς ο Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε έντονη κριτική για την απόφασή του να συμφωνήσει σε πολυμερή διάσκεψη στη Γενεύη χωρίς να απαιτήσει την εκ των προτέρων συμφωνία στο εδαφικό με την κατάθεση χάρτη.

Μάλιστα τα κόμματα του μεσαίου χώρου (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι) απείλησαν με αποχώρηση ζητώντας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Σημερινή»:

  1. Να αποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το αίτημά τους για αποστολή επιστολής προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη διεθνή διάσκεψη διά της οποίας να αποτυπώνει με αδιαμφισβήτητη σαφήνεια τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όσον αφορά στην πραγματοποίηση διάσκεψης για την Κύπρο, ήτοι, τις προϋποθέσεις, τη σύνθεση, το χαρακτήρα, το περιεχόμενο αυτής κτλ.
  2. Να σεβαστεί ο ΠτΔ τον συνδιαβουλευτικό χαρακτήρα του Σώματος.
  3. Να μεταβεί το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου, όπου και θα κριθεί το μέλλον της Κύπρου.

Η συνεδρίασε είχε διάρκεια 2,5 ώρες και μετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους και ο Πρόεδρος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης. Δεν συμμετείχε το ΕΛΑΜ (σ.σ. η Χρυσή Αυγή Κύπρου) το οποίο ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποχώρησή του από το Σώμα.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση, ο Κύπριος πρόεδρος έκανε δυο αναρτήσεις στο twitter.

«Άκουσα τις ανησυχίες των πολιτικών αρχηγών. Με σεβασμό λαμβάνω υπόψη όλα όσα λέχθηκαν» έγραψε στον λογαριασμό του, τονίζοντας «Συνέχιση του διαλόγου από εκεί που έμεινε στο Μοντ Πελεράν. Αυτό ήταν και απαίτηση των κομμάτων την επομένη του ναυαγίου. Αυτό ακολουθήσαμε».

 Ενταση στο Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου -Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ