Ο Ανδρέας Γεωργίου υποψήφιος για το βραβείο «Politico 28» - iefimerida.gr

Ο Ανδρέας Γεωργίου υποψήφιος για το βραβείο «Politico 28»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ε.Ε., που θα απονείμει για το 2017 το ειδησεογραφικό δίκτυο Politico στις Βρυξέλλες.

Σκιαγραφώντας το προφίλ του κ. Γεωργίου το δίκτυο Politico κάνει αναφορά στην ανάληψη των καθηκόντων του το 2010, όταν ήρθε στην Ελλάδα από την Ουάσιγκτον, όπου εργαζόταν στο ΔΝΤ, αλλά και τις κατηγορίες για διόγκωση του ελλείμματος και παράβαση καθήκοντος, για την οποία αθωώθηκε, που τον έφεραν τότε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αν και σήμερα ζει στο Μέριλαντ, γράφει το Politico, «ο κ. Γεωργίου επανήλθε στο προσκήνιο τον Αύγουστο λόγω της ετυμηγορίας του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την ουσία της υπόθεσης με το έλλειμμα».

Το Politico αναφέρεται και στα αγαπημένα ομηρικά έπη του κ. Γεωργίου, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια και φιλοξενεί μια δήλωση του ιδίου για τη δικαστική του περιπέτεια.

Η αρχικά λίστα των υποψηφίων καταρτίστηκε σύμφωνα με τις προτιμήσεις των αναγνωστών και στη συνέχεια τροποποιήθηκε από τους συντάκτες παίρνοντας την τελική της μορφή ενώ η κατάταξη έγινε με βάση τον βαθμό επιρροής των συγκεκριμένων προσωπικοτήτων. Οπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας το να κατέχει κανείς ένα ανώτερο δημόσιο αξίωμα σε κάποια χώρα της Ε.Ε. δεν επαρκεί για να συμπεριληφθεί στη λίστα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η Αγκελα Μέρκελ, και φέτος, όπως και το 2015 βρίσκεται εκτός αυτής.

Στη λίστα με τους 28 πολιτικούς, 17 άντρες και 11 γυναίκες, που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ε.Ε. βρίσκονται επίσης ο Σαντίκ Καν, ο Μουσταφά Ακιντζί, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Τζορτζ Σόρος, ο Σεμπάστιαν Κουρτς και ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι.

Ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου, ο Σαντίκ Καν, που χαρακτηρίζεται ως ο ευρωπαίος Μπάρακ Ομπάμα, είναι στη λίστα Politico 28. Πρόκειται για τον 55χρονο γιο οδηγού λεωφορείου Πακιστανικής καταγωγής, υποψήφιο του Εργατικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας και πρώην υπουργού, που επικράτησε του Συντηρητικού Ζακ Γκόλντσμιθ στις εκλογές που διεξήχθησαν για την Δημαρχία της πρωτεύουσας της Βρετανίας.

Ο Ανδρέας Γεωργίου υποψήφιος για το βραβείο  «Politico 28» | iefimerida.gr 0

O Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και η μεταστροφή που έκανε μετά το καλοκαιρινό αποτυχημένο πραξικόπημα τον εντάσει στους 28 υποψήφιους του Politico για το 2017. Στους υποψηφίους βρίσκεται και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιτζί.

Ο Ανδρέας Γεωργίου υποψήφιος για το βραβείο  «Politico 28» | iefimerida.gr 1

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εξωτερική πολιτική η Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι είναι μεταξύ των υποψηφίων.

Ο Ανδρέας Γεωργίου υποψήφιος για το βραβείο  «Politico 28» | iefimerida.gr 2

Η Γερμανίδα ηγέτης του AfD, που μετά την πτώχευση της χημικής εταιρείας που είχε με την μητέρα της το 2013 γρήγορα εξελίχτηκε στο «αστέρι» του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος.

Ο Ανδρέας Γεωργίου υποψήφιος για το βραβείο  «Politico 28» | iefimerida.gr 3

O δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος είναι στη λίστα του politico 28 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ανδρέας Γεωργίου υποψήφιος για το βραβείο  «Politico 28» | iefimerida.gr 4

Ο διευθύνων σύμβουλος της Επενδυτικής Τράπεζας της Νορβηγίας, Yngve Slynstad, του οποίου τις αποφάσεις λαμβάνουν υπόψη τους οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ταμείο δημοσίων επενδύσεων στον κόσμο.

Ο Ανδρέας Γεωργίου υποψήφιος για το βραβείο  «Politico 28» | iefimerida.gr 5

Η δημοσιογράφος Daphnie Garuana Galizia είναι η υποψήφια από τη Μάλτα.

Ο Ανδρέας Γεωργίου υποψήφιος για το βραβείο  «Politico 28» | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γεωργίου Politico 28
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ