Το Pizzagate «έφαγε» έναν απ' τους συνεργάτες του Τραμπ [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Pizzagate «έφαγε» έναν απ' τους συνεργάτες του Τραμπ [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Carolyn Kaster
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας απ' τους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ έχασε τη δουλειά του όταν αποδείχθηκε ότι «φούντωσε» μια θεωρία συνωμοσίας, η οποία προκάλεσε μέχρι και έφοδο ενόπλου σε πιτσαρία με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Το Pizzagate «έφαγε» έναν απ' τους συνεργάτες του Τραμπ  [εικόνες] | iefimerida.gr 0

O Mάικλ Φλιν τζούνιορ με τον πατέρα του, τον στρατηγό ε.α. και νέο σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Μάικλ Φλιν στον ουρανοξύστη του Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Ο 33χρονος Μάικλ Φλιν τζούνιορ αποχώρησε απ' την ομάδα μετάβασης της εξουσίας του Τραμπ μετά τα tweet που ανήρτησε για τo λεγόμενο Pizzagate, μια ψευδή και ανυπόστατη θεωρία.
Αλλά και ο πατέρας του, ο Μάικλ Φλιν που ο Τραμπ επέλεξε ως σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, έχει συμμετάσχει στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Η ανυπόστατη θεωρία προκάλεσε μέχρι και έφοδο ενόπλου, που άνοιξε πυρ σε μια πιτσαρία της Ουάσιγκτον, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το Pizzagate «έφαγε» έναν απ' τους συνεργάτες του Τραμπ  [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο συλληφθείς είπε στην αστυνομία ότι πήγε στην πιτσαρία για «να ερευνήσει αυτοβούλως» την υπόθεση του λεγόμενου Pizzagate, δηλαδή τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει προεκλογικά στο διαδίκτυο ότι η πιτσαρία ήταν άντρο κυκλώματος παιδεραστών, στο οποίο ενέχονταν η Χίλαρι Κλίντον κι ένας απ' τους συνεργάτες της, ο Τζον Ποντέστα.

Την αλλόκοτη και εντελώς αβάσιμη, όπως αποδείχθηκε, θεωρία διέδωσαν στο Ίντερνετ δεξιά blogs, αλλά την υιοθέτησε και ο Μάικλ Φλιν τζούνιορ, ο οποίος σε tweet του μετά την έφοδο του ενόπλου στην πιτσαρία την Κυριακή έγραψε ότι το Pizzagate παραμένει είδηση, «μέχρι να αποδειχθεί αναληθής».

Το Pizzagate «έφαγε» έναν απ' τους συνεργάτες του Τραμπ  [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Οι New York Times αναφέρουν ότι ο Μάικλ Φλιν τζούνιορ αποπέμφθηκε χθες απ' την ομάδα μετάβασης εξουσίας του Τραμπ, αλλά σύμφωνα με το CBS παραιτήθηκε προτού απολυθεί.
Η ομάδα μετάβασης εξουσίας του Τραμπ επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Φλιν τζούνιορ– ο οποίος φέρεται μάλιστα να είχε λάβει κυβερνητική διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας- αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι η αποχώρηση αυτή σχετίζεται με τα tweets.

Αλλά και ο πατέρας του, ο 57χρονος Μάικλ Φλιν είχε αναρτήσει στο tweeter ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας, που κατηγορούσαν τη Χίλαρι Κλίντον και τους συνεργάτες της για συμμετοχή σε κυκλώματα παιδεραστίας.
Ενώ σε άλλο του tweet έχει ισχυριστεί ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήταν ένας «τζιχαντιστής», ο οποίος «ξέπλενε» χρήματα για τρομοκράτες.
Σφοδροί επικριτές του στρατηγού ε.α. λένε ότι ο Μάικλ Φλιν είναι ακατάλληλος για να συμβουλεύει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο για το κατά πόσον είναι βάσιμοι και υπαρκτοί οι κίνδυνοι που απειλούν την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Το Pizzagate «έφαγε» έναν απ' τους συνεργάτες του Τραμπ  [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Στο περιστατικό της Κυριακής ο ύποπτος μπήκε στην πιτσαρία Comet Ping Pong, ενώ βρίσκονταν μέσα πελάτες. Έστρεψε το όπλο του σε υπάλληλο, προτού αρχίσει να πυροβολεί προς το έδαφος. Οι πελάτες πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να τρέχουν.
Τελικά, λίγη ώρα αργότερα ο 28χρονος Έντγκαρ Μάντισον Γουέλτς, απ' τη Βόρεια Καρολίνα συνελήφθη.

Το Pizzagate «έφαγε» έναν απ' τους συνεργάτες του Τραμπ  [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Η θεωρία του Pizzagate ξεκίνησε απ 'τη διαρροή e-mails του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον. Μεταξύ των επαφών με τους οποίους συνομιλούσε ήταν και ο Τζέιμς Αλεφαντής, ιδιοκτήτης της πιτσαρίας Comet Ping Pong στην Ουάσινγκτον και επί σειράν ετών δωρητής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το Pizzagate «έφαγε» έναν απ' τους συνεργάτες του Τραμπ  [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Φαίνεται ότι επειδή στους τοίχους της πιτσαρίας υπήρχαν πίνακες με... παιδιά, φόρουμ όπως το 4chan και το Reddit διέδωσαν το σενάριο ότι στα υπόγεια της πιτσαρίας είχε στηθεί κύκλωμα παιδεραστών, το οποίο κάλυπτε η Χίλαρι Κλίντον. Για τους χρήστες των δύο αυτών φόρουμ οι λέξεις «τυρί, χοτ ντογκ και πίτσα» που περιλαμβάνονταν στα e-mails ήταν ένας κώδικας για «μικρά παιδιά» και «σεξουαλικές πράξεις»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ