Χατζηδάκης: Επιδιώκατε ελάφρυνση του χρέους χωρίς μνημόνιο, και πήρατε μνημόνιο χωρίς ουσιαστική ελάφρυνση χρέους - iefimerida.gr

Χατζηδάκης: Επιδιώκατε ελάφρυνση του χρέους χωρίς μνημόνιο, και πήρατε μνημόνιο χωρίς ουσιαστική ελάφρυνση χρέους

hatzidakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη φράση «Εσείς, τελικά, είστε οι πιο φανατικοί οπαδοί του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου διότι επιδιώκετε να μας γυρίσετε εκεί που μας είχαν πάει πριν 3 χρόνια», σχολίασε ο Κωστής Χατζιδάκης τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup αλλά και τις προβλέψεις του προϋπολογισμού για το 2017.

Σε υψηλούς τόνους ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης. «Έχουμε από χθες νέους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς σε σχέση με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Δεν τα παραγνωρίζω, φυσικά. Πρέπει, ωστόσο, να μην κοροϊδεύουμε τους Έλληνες πολίτες γιατί τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν, σε καμία περίπτωση, σε ονομαστική μείωση του χρέους. Όσα οφείλαμε, αυτά θα εξακολουθήσουμε να οφείλουμε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζιδάκης.

Ο πρώην Υπουργός ανέφερε ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στο Eurogroup να διατηρήσει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, όχι στο 2% όπως έλεγε, αλλά στο 3,5% του ΑΕΠ, και μάλιστα μεσοπρόθεσμα κάτι που όπως τόνισε σημαίνει δέσμευση για μόνιμο κόφτη.

«Παρατείνονται τα μνημόνια, η επιτροπεία και ο διεθνής οικονομικός έλεγχος! Επιδιώκατε ελάφρυνση του χρέους χωρίς μνημόνιο και πήρατε μνημόνιο χωρίς ουσιαστική ελάφρυνση» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ και τις επιλογές της για την επανεκκίνηση της οικονομίας όταν θα γίνει κυβέρνηση ο κ.Χατζιδακης ανέφερε ότι ο δρόμος αυτός συνδέεται με το τρίπτυχο «λιγότεροι φόροι - λιγότερες δαπάνες - στήριξη της επιχειρηματικότητας με βασικό στόχο να δημιουργηθούν νέες δουλειές».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχε, αλλά η Ελλάδα δεν έχει αποτύχει. Θα τα καταφέρουμε. Με αποφασιστικότητα και σχέδιο. Με αλήθεια και σοβαρότητα η Ελλάδα θα κατακτήσει και πάλι τη θέση που δικαιούται και αξίζει», κατέληξε.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ