Αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε προς Αθήνα: Σταματήστε να λέτε ότι για όλα φταίνε οι ξένοι - iefimerida.gr

Αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε προς Αθήνα: Σταματήστε να λέτε ότι για όλα φταίνε οι ξένοι

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καρφιά στην ελληνική πολιτική ηγεσία εξαπέλυσε ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε: «Οι Ελληνες ηγέτες καλό είναι να σταματήσουν να λένε στους Έλληνες πολίτες ότι "κάποιοι ξένοι" φταίνε για τα ελληνικά προβλήματα» είπε με έμφαση.

Mιλώντας μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών που διεξήχθη στις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε επίσης την απόγνωση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών. «Ο Τσακαλώτος μού είπε πως αισθάνεται ότι έχει κολλήσει μεταξύ δύο ελεφάντων. Μάλλον βλέπει το ΔΝΤ σαν ελέφαντα, δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος» δήλωσε δε χαριτολογώντας ο γερμανός υπουργός.Την ανησυχία του για την Ιταλία, μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ανησυχεί πως η Ιταλία μπορεί να αντιμετωπίζει μία περίοδο αβεβαιότητας. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, είναι σίγουρος ότι εκείνοι που επιβλέπουν τις ιταλικές τράπεζες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Ο Σόιμπλε, μιλώντας μετά από το ECOFIN, αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, δηλώνοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος, σύμφωνα με το Reuters.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν στο Eurogroup σε κάποια ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, αλλά διχάστηκαν σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Αθήνα για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους. Ετσι, είναι ασαφές αν το ΔΝΤ θα μπει στο πρόγραμμα, υπενθυμίζει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ