Οριστικό: Στην Τσαπεκοένσε το Σουνταμερικάνα – Το Fair Play της Νασιονάλ - iefimerida.gr

Οριστικό: Στην Τσαπεκοένσε το Σουνταμερικάνα – Το Fair Play της Νασιονάλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις πρώτες ώρες της αεροπορικής τραγωδίας, στην οποία ξεκληρίστηκε η ποδοσφαιρική ομάδα της Τσαπεκοένσε, η Ατλέτικο Νασιονάλ είχε ζητήσει να δοθεί ο τίτλος στους Βραζιλιάνους, κάτι που τελικά επισημοποιήθηκε.

Ο τελικός του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν διεξήχθη ποτέ. 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, ανάμεσά τους σχεδόν ολόκληρη η ποδοσφαιρική ομάδα της Τσαπεκοένσε.

Η Ατλέτικο Νασιονάλ από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει ο τίτλος του Σουνταμερικάνα να δοθεί στους Βραζιλιάνους άνευ αγώνα. Αυτό τελικά έγινε. Στην συνεδρίαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής, αποφασίστηκε η Τσαπεκοένσε να στεφθεί κάτοχος του Σουνταμερικάνα και η Ατλέτικο Νασιονάλ θα βραβευθεί με βραβείο Fair Play.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν μια εβδομάδα μετά, ήρθε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας LaΜia, της οποίας το αεροσκάφος καταστράφηκε οδηγώντας στο θάνατο 71 ανθρώπους.

«Η LaMia εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια των επιβατών... Συνοδεύουμε στο πόνο τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους σε αυτή την τραγωδία και εκείνων που έχουν επιζήσει, για τους οποίους προσευχόμαστε για ταχεία ανάρρωση. Η LaMia συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με τις Αρχές για την έρευνα του ατυχήματος προκειμένου να κατανοήσουμε επαρκώς τις αιτίες της τραγωδίας. Θα σας ενημερώνουμε για τις πληροφορίες που θα προκύψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ