Στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου το ΚΕΕΛΠΝΟ -Ερευνούν τα αίτια θανάτου της 41χρονης - iefimerida.gr

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου το ΚΕΕΛΠΝΟ -Ερευνούν τα αίτια θανάτου της 41χρονης

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ αποτελούμενο από δύο εξειδικευμένους επιστήμονες, βρίσκεται από σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Εξετάζουν εξονυχιστικά τα αίτια που έφεραν το θάνατο την 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκης, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών και ακόμα τεσσάρων ανθρώπων που παρουσίασαν μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Αμέσως αφού έφτασαν στην Ζάκυνθο, οι δύο επιστήμονες είχαν πολύωρη συνάντηση με στελέχη και ιατρούς του νοσοκομείου της Ζακύνθου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε πλήρης καταγραφή των δεδομένων, αλλά και λήψεις υλικών, η καλλιέργεια των οποίων θα γίνει σε εργαστήρια του ΚΕΛΠΝΟ.

Η άτυχη γυναίκα από τη Ζάκυνθο είχε μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού προκειμένου να βγάλει λάμα από το πόδι, ωστόσο κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η γυναίκα προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Στη συνέχεια, όταν επανήλθε από την νάρκωση που είχε υποβληθεί, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν τα νεφρά της και το συκώτι της.

Για την κατάστασή της κρίθηκε αναγκαία η εσπευσμένη μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο. Η γυναίκα εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ωστόσο όπως αποδείχθηκε ήταν ήδη πολύ αργά, αφού λίγο αργότερα εξέπνευσε βυθίζοντας στην θλίψη τους οικείους, φίλους και όλη την κοινωνία της Ζακύνθου η οποία πάγωσε στο άκουσμα της είδησης.

Μετά από το περιστατικό της άτυχης γυναίκας σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σπύρο Λιβέρη του Stigma 97,6, αναστάλθηκαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και στις 25 Νοεμβρίου έγινε έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων κ.λ.π. Ελέγχθηκαν ο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά και βγήκαν όλα αρνητικά.

Το χειρουργείο επαναλειτούργησε, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και ο ασθενής διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας.

Ακολούθησε νέα αναστολή όλων των επεμβάσεων και ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ