Αντιδρούν οι νοσηλευτές για τις δηλώσεις Πολάκη: Η αυτοθυσία μας κρατά τα νοσοκομεία, όχι το πλέξιμο - iefimerida.gr

Αντιδρούν οι νοσηλευτές για τις δηλώσεις Πολάκη: Η αυτοθυσία μας κρατά τα νοσοκομεία, όχι το πλέξιμο

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή απάντηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη στέλνει η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδος με αφορμή πρόσφατες «πύρινες» δηλώσεις του που στοχοποιούσαν τους νοσηλευτές.

Ο Παύλος Πολάκης παρέστη στα εγκαίνια του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» και μίλησε με εντελώς απαξιωτικούς και προβλητικούς χαρακτηρισμούς για το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, σημειώνοντας μάλιστα ότι στην εργασία τους σε αρκετές δομές υγείας, εκτός από το ότι είναι πολλοί, πάνε και με το πλεκτό!

Οπως είναι φυσικό οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έκρηξη της Ενωσης Νοσηλευτών.«Σ’ ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας ο κ. Πολάκης έρχεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει την οργή των χιλιάδων νοσηλευτών που χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους-και όχι πλέκοντας ,κρατούν ανοικτά τα νοσοκομεία ακόμα», σημειώνει με δήλωσή του ο πρόεδρος της «ΕΝΕ», Δημήτρης Σκουτέλης.

Το προεδρείο της Ενωσης καταδικάζει ως φαιδρές, απαράδεκτες και διχαστικές τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και τον καλεί να ανακαλέσει άμεσα τα όσα ξεστόμισε αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα φλέγοντα και άλυτα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενώ παράλληλα σημειώνουν πως μόνο με την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία και των νοσηλευτών παραμένουν σε λειτουργία και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας και σίγουρα όχι με το πλέξιμο.

«Υπάρχουν και κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα, εκεί όπου η κεντρική κατανομή είναι 6-8 νοσηλεύτριες, έχουμε 15, 18, 23 ή 25 και πάνε με το πλεχτό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» ο Παύλος Πολάκης.

Η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος υπήρξε έντονη: «Οι συνάδελφοι της επαρχίας δίνουν τον εαυτό τους να κρατήσουν τα νοσοκομεία ανοιχτά. Ντρεπόμαστε που ένας αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει αυτήν την άποψη για τους νοσηλευτές», σημείωσε εξοργισμένος στο τηλεοπτικό σταθμό Star Channel.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πολάκης νοσηλευτές ανακοίνωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ