Ομέρ Τσελίκ: Στην ΕΕ όσοι κάνουν εκστρατεία κατά της Τουρκίας, χάνουν στις εκλογές - iefimerida.gr

Ομέρ Τσελίκ: Στην ΕΕ όσοι κάνουν εκστρατεία κατά της Τουρκίας, χάνουν στις εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τούρκος υπουργός Ομέρ Τσελίκ, που είναι αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του για τις χθεσινές εκλογές στην Αυστρία πως "το 47 % που έλαβε ο ακροδεξιός υποψήφιος είναι κάτι που πρέπει να τύχει προσεκτικής ανάγνωσης για την πολιτική της Ευρώπης."

Στο κείμενο που δημοσίευσε ο Τσελίκ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter υποστηρίζει πως, σε όλη την Ευρώπη, όσοι διεξάγουν εκστρατεία κατά της Τουρκίας καταλήγουν σε πανωλεθρία. Αυτό συνέβη και στην Αυστρία, όπου έχασε ο υποψήφιος που έκανε αντιτουρκική προπαγάνδα, τονίζει στο κείμενό του ο τούρκος υπουργός και συνεχίζει: "Παρότι έχασε ο ακροδεξιός υποψήφιος, οι ακροδεξιοί ενισχύθηκαν πολύ, ιδιαίτερα λόγω των ρατσιστικών μηνυμάτων του υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς".

Ο Ομέρ Τσελίκ στο κείμενό του καταλήγει υποστηρίζοντας πως "ακόμη κι αν η ακροδεξιά έχει χάσει αριθμητικά, έχει ανέλθει πολιτικά."

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ομέρ Τσελίκ Αυστρία Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ