Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζει εισβολή στη Νότια Κορέα -Φοβούνται πως έχει 20 μυστικά τούνελ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζει εισβολή στη Νότια Κορέα -Φοβούνται πως έχει 20 μυστικά τούνελ [εικόνες]

Φωτογραφία: AP Photo/Wong Maye
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εισβολή στην Νότια Κορέα φαίνεται πως προετοιμάζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, χρησιμοποιώντας δίκτυο μυστικών τούνελ.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας γνωρίζουν για την ύπαρξη 4 τούνελ κάτω από τα σύνορα των δύο χωρών, ωστόσο, φοβούνται πως υπάρχουν ακόμη 16 μυστικές σήραγγες. Η κατάσταση, όπως σημειώνει η Daily Mail, εγείρει φόβους πως η Πιονγκγιάνγκ συνωμοτεί να εισβάλει στον νότο δύο μήνες μετά τις δοκιμές πυρηνικής βόμβας.

Σύμφωνα με τον Μίκαελ Χέιβις για την Daily Star, οι αρχές φοβούνται πως ορισμένες σήραγγες έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν μέχρι και 30.000 στρατιώτες την ώρα, ωστόσο, οι συνοριοφύλακες υποστηρίζουν πως το μέγεθος και ο σχεδιασμός του μονοπατιού είναι αδύνατον να επιτευχθεί.

Το 2014, αναφέρθηκε πως οι αρχές της Νότιας Κορέας εξακολουθούν να ψάχνουν για σήραγγες κάτω από την αποστρατικοποιημένη ζώνη των δύο χωρών. Το τελευταίο τούνελ ανακαλύφθηκε το 1990.

Η πρώτη σήραγγα βρέθηκε ένα μίλι κάτω από το έδαφος της Νότιας Κορέας το 1974, με έναν Αμερικανό αξιωματικό και έναν στρατιώτη της Νότιας Κορέας να σκοτώνονται μετά από έκρηξη βόμβας. Τότε, είχε εκτιμηθεί πως περίπου 2.000 στρατιώτες την ώρα θα μπορούσαν να περάσουν από τη σήραγγα.

Μετέπειτα έρευνες αποκάλυψαν μία ακόμη σήραγγα το 1975 και μία βαθύτερη τρία χρόνια αργότερα. Ενα από τα τούνελ είναι πλέον τουριστική περιοχή, αλλά εξακολουθεί να είναι καλά φυλαγμένο.

Φωτογραφίες: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κιμ Γιονγκ Ουν ΠΟΛΕΜΟΣ Νότια Κορέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ