Σόιμπλε: Η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις -Μακρύς ο δρόμος - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις -Μακρύς ο δρόμος

Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας υπογράμμισε εκ νέου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Προσερχόμενος στο Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η χώρα χρειάζεται να γίνει ανταγωνιστική, ωστόσο ο δρόμος της είναι μακρύς.

«Να υπάρξουν οι μεταρρυθμίσεις και να εφαρμοστούν. Να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών. Ο δρόμος είναι μακρύς», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι, υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος για κρίση του ευρώ.

Υπογράμμισε, δε, ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ηρεμία το θέμα της Ιταλίας, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη συνομιλήσει με τον Ιταλό ομόλογό του και του είπε πως η χώρα χρειάζεται άμεσα μια λειτουργική κυβέρνηση.

Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι η Ρώμη θα πρέπει να συνεχίσει την οικονομική πολιτική του απερχόμενου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Τέλος, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε χαρούμενος για το αποτέλεσμα στις εκλογές της Αυστρίας.

Αρνητικός και ο Ντάισελμπλουμ

Αρνητικός ως προς την επίτευξη συμφωνίας για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup εμφανίστηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Δεν θα υπάρξει σήμερα μια συμφωνία για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση για την Ελλάδα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για κρίση στην Ευρωζώνη μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και πρόσθεσε πως μερικές ιταλικές τράπεζες έχουν ζητήματα, αλλά όχι ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας πρόσθεσε πάντως πως η πολιτική αστάθεια καθιστά την κατάσταση πιο περίπλοκη για την Ιταλία και την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ