Ο Μπέπε Γκρίλο ζήτησε εκλογές: «Εβίβα! Αντίο Ρέντσι» - iefimerida.gr

Ο Μπέπε Γκρίλο ζήτησε εκλογές: «Εβίβα! Αντίο Ρέντσι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εβίβα». Με αυτό το απλό μήνυμα ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων και της καμπάνιας του «Οχι» που κέρδισε στο ιταλικό Δημοψήφισμα, υποδέχθηκε τη νίκη του.

Evviva! #HaVintoLaDemocrazia https://t.co/ezFowLACFW

Λίγα λεπτά αφότου ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι παραδέχθηκε την ήττα και του δήλωσε ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία της Ιταλία, ο Μπέπε Γκρίλο τούιταρε τη λέξη «Εβίβα», παραπέμποντας στο μήνυμα που έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του.

«Εβίβα! Κέρδισε η δημοκρατία. Η απάντηση των Ιταλών ήταν σαφής», σημειώνει ο Γκρίλιο προσθέτοντας ότι «η προπαγάνδα του καθεστώτος και όλα τα ψέμματα είναι οι μεγάλοι χαμένοι σε αυτό το δημοψήφισμα. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Η κυριαρχία ανήκει στο λαό, από σήμερα θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε πραγματικά το Σύνταγμα».
«Οι πρώτοι νικητές είναι οι πολίτες που ψήφισαν μαζικά» συνεχίζει και αναφέρει: «Η ψήφος αυτή είχε δύο σημαντικές συνέπειες
1. Αντίο Ρέντσι
2. Οι Ιταλοί πρέπει να κληθούν να ψηφίσουν όσο το δυνατόν συντομότερο».

Ο Μπέπε Γκρίλο ζήτησε εκλογές: «Εβίβα! Αντίο Ρέντσι»  | iefimerida.gr 0

Μεταξύ άλλων προτείνει να αρχίσουν όλοι να εργάζονται από αύριο έτσι ώστε να υπάρξει ένας νέος εκλογικός νόμος μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.
«Ευχόμαστε καλή δουλειά στον πρόεδρο Ματαρέλα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεδομένου ότι είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε όλα τα απαραίτητα για να πάμε σε εκλογές σύντομα», προσθέτει και καταλήγει: «Ενα μάθημα για όλους: Δεν μπορείς να λες ψέμματα στους πολίτες πάντα χωρίς να υφίστασαι τις συνέπειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπέπε Γκρίλο Ιταλία δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ