Τζανακόπουλος: Bήμα για συνολική συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου το αυριανό Εurogroup - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος: Bήμα για συνολική συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου το αυριανό Εurogroup

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως το αυριανό Εurogroup «θα αποτυπώσει μια κατ' αρχήν πορεία προς συμφωνία» μέχρι το τέλος του χρόνου έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και νέας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης μέσα στο Δεκέμβριο.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «το αυριανό Εurogroup είναι ορόσημο γιατί εκεί θα μπουν οι βασικές γραμμές της συνολικής αυτής συμφωνίας και υπάρχει η πιθανότητα για ακόμα ένα Εurogroup για να μπει η σφραγίδα».

Μιλώντας για τα μέτρα που ζητάει το Ταμείο, είπε πως «το ΔΝΤ επαναλαμβάνει τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης. Τώρα μιλάει για το 2019. Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε αποδεκτά όσα ζητάει για τα μέτρα και τα εργασιακά».

Και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ήταν πρόθυμοι να τα δεχτούν», καθώς όπως ανέφερε «πολιτεύτηκε με τέτοιο τρόπο που άνοιξε την όρεξη του ΔΝΤ».

«Ο Σόιμπλε μιλάει και στους Γερμανούς φορολογούμενους»

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις Σόιμπλε, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλάει και στους Γερμανούς φορολογούμενους. Μπορούμε μέχρι το τέλος του χρόνου να καταλήξουμε σε συγκεκριμενοποίηση των μέτρων που μπορούν να τραβήξουν πιθανά προς τα κάτω και τα πλεονάσματα», σημείωσε. Και εκτίμησε ότι «η Ευρώπη δεν θα μείνει αμέτοχη. Δεν προεξοφλώ τίποτα, αλλά το κλίμα είναι τέτοιο που έχει τις προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ