Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πλατεία Αριστοτέλους - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πλατεία Αριστοτέλους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα γιορτινά "ντύνεται" σιγά σιγά η Θεσσαλονίκη, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι 180 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα αναμένεται να ξεκινήσουν στις 10 Δεκεμβρίου.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους άρχισαν οι κατασκευές, μεταξύ των οποίων ένα αστέρι ύψους εφτά μέτρων που θα οδηγεί τους τρεις μάγους, ύστερα από τις προτάσεις που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο του Κεντρικού Δήμου ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, Απόστολος Βέττας.

Εξάλλου, στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί η παραχώρηση της Αρχαίας Αγοράς για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το Σώμα θα απασχολήσει η επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης προς το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, με την οποία ζητείται η παραχώρηση της Πλατείας Αρχαίας Αγοράς από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να στηθούν μεταξύ άλλων χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, καρουσέλ και τρενάκι για τα παιδιά.

Οι επαγγελματίες με την επιστολή τους ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να μισθώσουν το χώρο, έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, υποστηρίζοντας πως με τις χριστουγεννιάτικες αυτές εκδηλώσεις θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χριστούγεννα στολισμός Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ