100.000 νεοϋορκέζοι ζητούν από την Μελάνια Τραμπ να εγκαταλείψει την πόλη τους [εικόνες] - iefimerida.gr

100.000 νεοϋορκέζοι ζητούν από την Μελάνια Τραμπ να εγκαταλείψει την πόλη τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 100.000 άνθρωποι ζητούν από την Μελάνια Τραμπ να μαζέψει τα πράγματά της και να εγκαταλείψει την Νέα Υόρκη, αφού έγινε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με την Independent, συνήθως η οικογένεια του νέου προέδρου μετακινείται αυτόματα στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, η Μελάνια Τραμπ δήλωσε ότι δεν θέλει να αφήσει τη Νέα Υόρκη, με τον γιό της Μπάρον, γιατί πηγαίνει στο σχολείο και δεν θέλει να χάσει τη χρονιά.

100.000 νεοϋορκέζοι ζητούν από την Μελάνια Τραμπ να εγκαταλείψει την πόλη τους [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ωστόσο, το κόστος φύλαξης της Πρώτης Κυρίας στον πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη είναι ιδιαίτερα τσουχτερό: θα κοστίσει στους φορολογούμενους 1.000.000 δολάρια την ημέρα.
Κάτοικοι της Νέας Υόρκης υπέγραψαν κείμενο και ζητούν από τον κυβερνήτης της πόλης Andrew Cuomo και τον δήμαρχο Bill De Blasio να αρνηθούν να πληρώσουν αυτό το ποσό για να προστατεύσουν την σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ θα εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο αλλά θα αφήσει πίσω του στην Πέμπτη Λεωφόρο, στην καρδιά του Μανχάτταν, την οικογένειά του, στον πολυτελή ουρανοξύστη.

100.000 νεοϋορκέζοι ζητούν από την Μελάνια Τραμπ να εγκαταλείψει την πόλη τους [εικόνες] | iefimerida.gr 1


«Οι φορολογούμενοι της Νέας Υόρκης αρνούνται να πληρώσουν 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα για να μείνει. Αν η απόφασή της είναι ειλημμένη, κάποιος από τους Τραμπ πρέπει να τα πληρώσει. Οχι οι φορολογούμενοι της Νέας Υόρκης. Τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν δρόμοι, σχολεία, μεταφορές, υποδομές υγείας, νέες θέσεις εργασίας και άλλα έξοδα που χρειάζεται η πόλη μας», γράφει το κείμενο διαμαρτυρίας.
«Σε αυτούς τους στόχους πρέπει να δοθούν τα χρήματα, να αφορούν όλους τους κατοίκους και όχι μόνον έναν», προσθέτει.
Η κυρία Τραμπ είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποχωρήσει από τον πύργο της έως ότου ο 10χρονος Μπάρον τελειώσει τη σχολική χρονιά, στο ιδιωτικό του σχολείο, αρχές του καλοκαιριού 2017. Είχε μάλιστα διευκρινίσει ότι η ίδια πηγαινοφέρνει συχνά τον γιό της στο σχολείο που στοιχίζει ετησίως 40.000 δολάρια.

100.000 νεοϋορκέζοι ζητούν από την Μελάνια Τραμπ να εγκαταλείψει την πόλη τους [εικόνες] | iefimerida.gr 2


«Η Μελάνια είναι πολύ κοντά στον Μπάρον και ήρθαν ακόμη πιο κοντά στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας» δήλωσε πηγή της οικογένειας στη New York Post. «Η προεκλογική εκστρατεία ήταν δύσκολη για τον Μπάρον και η Μελάνια ελπίζει να μην τον ανησυχήσει περισσότερο», προσθέτει.
Αν η Μελάνια Τραμπ επιμείνει στην απόφασή της να παραμείνει στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και στον Δήμο Νέας Υόρκης, καθώς η κατοικία της στον Πύργο Τραμπ βρίσκεται σε έναν πολυσύχναστο δρόμο και οι άλλοι ένοικοι του Πύργου δεν θα μπορούν να μπανοβγαίνουν εύκολα ούτε να προσκαλούν ανθρώπους. Επίσης, ο Πύργος σχεδόν καθημερινά προσελκύει διαδηλωτές, δημοσιογράφους και αστυνομικούς μετά την εκλογή Τραμπ.

100.000 νεοϋορκέζοι ζητούν από την Μελάνια Τραμπ να εγκαταλείψει την πόλη τους [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ