Η Αχτσιόγλου στις Βρυξέλλες -Αγκαζέ με τον Πιτέλα [εικόνα] - iefimerida.gr

Η Αχτσιόγλου στις Βρυξέλλες -Αγκαζέ με τον Πιτέλα [εικόνα]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Twitter /@papadimoulis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα συνάντησε νωρίς σήμερα το πρωί, μαζί με τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί στις Βρυξέλλες η Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός συναντάει εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στους οποίους μεταφέρει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις.

Με τον @giannipittella και την Έφη Αχτσιόγλου.Συμφωνία για τη στήριξη των συλλογ.διαπραγμ/σεων στηνΕλλάδα κ για τν ενίσχυση του ρόλου του ΕΚ pic.twitter.com/X49SxxXAvF

Πιτέλα: Παραγωγική η συνάντηση με την Ελληνίδα υπουργό

Την άποψη ότι πρέπει να ισχύσει και για την Ελλάδα το κοινοτικό κεκτημένο στα εργασιακά, εξέφρασε ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά τη σημερινή συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Τζιάνι Πιτέλα χαρακτήρισε «παραγωγική» και «θετική» τη συνάντησή του με την Ελληνίδα υπουργό Εργασίας και τόνισε ότι συμμερίζεται την άποψη ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει καμία «τιμωρητική» εφαρμογή του μνημονίου για την Ελλάδα. «Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση στην ΕΕ όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζ. Πιτέλα και προσέθεσε ότι «οι συλλογικές συμβάσεις είναι ένα σημαντικό κεκτημένο, το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ