Λέσβος και Χίος: Καταλήψεις και πορείες των κατοίκων για τον μειωμένο ΦΠΑ [βίντεο] - iefimerida.gr

Λέσβος και Χίος: Καταλήψεις και πορείες των κατοίκων για τον μειωμένο ΦΠΑ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες πολίτες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι και φορείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Οργάνου 19 Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων και διαμαρτυρήθηκαν για το ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το emprosnet.gr, από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι της Λέσβου είπαν το δικό τους «Οχι» στην κατάργηση του ελάχιστου αντισταθμιστικού για τη νησιωτικότητα.

Το Συντονιστικό προχώρησε στην κατάληψη του κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στους δρόμους βγήκαν την Τετάρτη εκατοντάδες Χιώτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των φορέων για συμμετοχή στην Παναιγαιακή Κινητοποίηση κατά της αύξησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α..

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με τον κόσμο να ξεπερνά τα 2.000 άτομα και τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του κέντρου να βάζουν λουκέτο.

Η κεντρική εκδήλωση στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, εκπρόσωπος του ΤΕΕ, του Εργατικού Κέντρου, της ΟΕΒΕ καθώς και του Δικηγορικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Ομηρείου, η οποία πλημμύρισε ασφυκτικά από κόσμο.

Των ομιλιών ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης με τους διαμαρτυρόμενους να επιδίδουν ψηφίσματα στα γραφεία των βουλευτών Α. Μιχαηλίδη και Ν. Μηταράκη μέσα από τα οποία ζητούσαν την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα εξαιρούνται τα νησιά από την αύξηση του Φ.Π.Α. από 1η Ιανουαρίου 2016.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Ψαρά και στις Οινούσσες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κινητοποιήσεις νησία ΦΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ