Deutsche Welle: Ειλημμένες και αμετάβλητες οι αποφάσεις για το πλεόνασμα - iefimerida.gr

Deutsche Welle: Ειλημμένες και αμετάβλητες οι αποφάσεις για το πλεόνασμα

Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ πλησιάζει το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ επιθυμεί να παρακολουθεί διακριτικά τις διεργασίες που πραγματοποιούνται χωρίς να θέλει να προκαταλάβει το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Παράλληλα στη σημερινή ενημέρωση του Γερμανικού υπουργείου οικονομικών κατέστη σαφές ότι η Γερμανική πλευρά δεν θέλει να εκφράσει προσδοκίες. H εκπρόσωπος του υπουργείου παρέπεμψε στις υπάρχουσες συμφωνίες όταν ρωτήθηκε για το αν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προτίθεται να συμφωνήσει σε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018, δεδομένης της άποψης που εκφράζει πως το πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

«Είναι ζητήματα που συζητούνται και αποφασίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στα αντίστοιχα όργανα και συζητούνται εκεί τα μέτρα που αναφέρατε», υποστήριξε η εκπρόσωπος για το θέμα των δημοσιονομικών στόχων που όπως είπε δεν είναι στην αρμοδιότητα του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, κλήθηκε να απαντήσει για το ΔΝΤ και για το αν θα συνεχίσει να συμμετέχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης, η οποία παρέπεμψε εκ νέου στο επερχόμενο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. «Έχουμε μιλήσει πολύ για το θέμα, θα δούμε τι θα βγει τη Δευτέρα, είμαστε αισιόδοξοι ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει, δεν θέλω να εμπλακώ σε εικασίες για το πότε αυτό θα γίνει, πάντως σε αυτό το σημείο είμαστε αισιόδοξοι και δεν σχολιάζουμε δηλώσεις άλλων», σχολίασε στην ενημέρωση για τους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία ΔΝΤ Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ