Ζήγρας: Ο Ακης ταξίδευε με το διαβατήριό μου και το όνομά μου ενώ ήταν υπουργός - iefimerida.gr

Ζήγρας: Ο Ακης ταξίδευε με το διαβατήριό μου και το όνομά μου ενώ ήταν υπουργός

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «κάδρο» έβαλε για μία ακόμη φορά ο Νίκος Ζήγρας τον εξάδελφό του Ακη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη των μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Νίκος Ζήγρας ζήτησε συγγνώμη για την εμπλοκή του αλλά και την επιείκεια του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι είπε την αλήθεια.

«Είμαι ο μόνος που δηλώνει ένοχος ανάμεσα σε 18 κατηγορούμενους. Ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου. Απολογήθηκα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012 και δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Ο τωρινός συνήγορος μου ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του την ημέρα της απολογίας μου. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονίκη δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Οι απειλές συνεχίζονται και σήμερα μέσα στο Δικαστήριο».

Ο Νίκος Ζήγρας τόνισε πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος, τον οποίο εμπιστευόταν, τον παραπλάνησε και δεν τού αποκάλυψε την προέλευση των χρημάτων, για την οποία τού μίλησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης.

«Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλιδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά».

Ο Νίκος Ζήγρας προχώρησε ένα βήμα παραπάνω για την ζωή που διαβιούσαν τότε ο Ακης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη.

«Πώς πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πώς πλήρωσε τον γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο; Πώς αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλληνίας, το διαμέρισμα στην Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο Φαληρικό δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στη Πατησίων, το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;».

Οσο για τη δική του εμπλοκή, ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε ότι όλα γίνονταν μετά από εντολή του Ακη Τσοχατζόπουλου και πως μάλιστα χρησιμοποιούσε ακόμη και το διαβατήριο του για να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

«Εχει κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο χρησιμοποιώντας το όνομα μου, χρησιμοποιούσε εν αγνοία μου το διαβατήριο μου και κυκλοφορούσε στον εξωτερικό ως Ζήγρας ενώ ήταν υπουργός. Οταν του ζήτησα το διαβατήριο, μου είπε ότι το έχει χάσει. Επίσης, άνοιξε λογαριασμό στη UBS στην Ελβετία στο όνομα μου», ανέφερε στο Δικαστήριο ο Νίκος Ζήγρας, προσθέτοντας: «Υπάρχουν έγγραφα που εμφανίζουν τη Βίκυ Σταμάτη ως σύζυγο μου και θα σας τα παραδώσω διότι έχει μεγάλη σημασία για μένα. Αν είμαι σύζυγος της Βίκυ Σταμάτη πρέπει να μου δώσει διαζύγιο!».

Η απολογία του θα συνεχιστεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ