ΟΠΕΚ: Συμφωνία περιορισμού πετρελαίου για πρώτη φορά μετά το 2008 - iefimerida.gr

ΟΠΕΚ: Συμφωνία περιορισμού πετρελαίου για πρώτη φορά μετά το 2008

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) συμφώνησε σήμερα στην πρώτη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από το 2008, όπως δήλωσε στο Reuters πηγή του ΟΠΕΚ.

Σύμφωνα με την πηγή, η σημερινή συμφωνία συμβαδίζει με αυτή που επιτεύχθηκε στο Αλγέρι τον Σεπτέμβριο. Η Αλγερία, μέλος του ΟΠΕΚ, πρότεινε να καθοριστεί ένα νέο όριο της παραγωγής στα 32,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τα 33,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα σήμερα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εν λόγω εξέλιξη έχει προκαλέσει ένα τεράστιο ράλι στις τιμές του πετρελαίου. Στη Νέα Υόρκη καταγράφει κέρδη άνω του 7% ή 3,15 δολάρια, στα 48,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο προσεγγίζει τα 51 δολάρια, με άνοδο 7,7%. με το Brent να καταγράφει στις 3:40 άνοδο της τάξεως του +7,65%, στα 50,94 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό ενισχύεται κατά +7,32%, στα 48,54 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις μεγαλύτεροι παραγωγοί του Οργανισμού, Σαουδική Αραβία, Ιράν και Ιράκ, κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της ενεργειακής αγοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΠΕΚ συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ