Ο δισεκατομμυριούχος Ρος και μέτοχος στη Eurobank, υπουργός Εμπορίου του Τραμπ - iefimerida.gr

Ο δισεκατομμυριούχος Ρος και μέτοχος στη Eurobank, υπουργός Εμπορίου του Τραμπ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ουίλμπουρ Ρος, που έχει και άμεση εμπλοκή με την ελληνική πραγματικότητα, καθώς διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο της Τράπεζας Κύπρου και μερίδιο μετοχών στη Eurobank, θα είναι ο υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Εμπορίου στη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με το CNBC, ο κ. Ρος είπε πως το Μεξικό έχει καλύτερες συμφωνίες με τον υπόλοιπο κόσμο απ' ό,τι έχουν οι ΗΠΑ και ότι «αυτό θα το διορθώσουμε».

Ο δισεκατομμυριούχος Ρος και μέτοχος στη Eurobank, υπουργός Εμπορίου του Τραμπ | iefimerida.gr 0

Επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου WL Ross & Co. που ειδικεύεται στις εξαγορές προβληματικών επιχειρήσεων, ο κ. Ρος είναι στενός πολιτικός φίλος του Ντόναλντ Τραμπ και ήταν ο εμπνευστής μεγάλου μέρους του οικονομικού του προγράμματος.

Ο 79χρονος Ρος έχει γεννηθεί στο Νιου Τζέρσεϊ και σύμφωνα με τον κατάλογο του Forbes η περιουσία του υπολογίζεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ελληνική κυβέρνηση, πάντως, θα έχει την ευκαιρία να έχει επαφές με τον μελλοντικό υπουργό Εμπορίου, καθώς στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, όπου πραγματοποιείται τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου το 18ο Greek Investment Forum, ο Ρος θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο. Στο φόρουμ θα παρευρεθούν πέντε »Ελληνες υπουργοί και τα πλέον σημαντικά στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Εκεί ο 79χρονος Ρος θα βραβευθεί από τους διοργανωτές για την «εξαιρετική συνεισφορά του στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι από το βήμα του ίδιου συνεδρίου τον περασμένο χρόνο ο κ. Ρος είχε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση ταχεία νομοθέτηση και εφαρμογή ολόκληρου του μνημονίου, ενίσχυση των επενδυτικών δαπανών, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, καθώς και μέτρα για την τόνωση των εξαγωγών και του τουρισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Wilbur Ross υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ