CNN: Απίστευτο οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας -Ανήλικοι πρόσφυγες εκδίδονται για 3 ευρώ - iefimerida.gr

CNN: Απίστευτο οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας -Ανήλικοι πρόσφυγες εκδίδονται για 3 ευρώ

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πλατείας Βικτωρίας, θα βρείτε το συγκλονιστικό κόσμο του σεξ και της εκμετάλλευσης, κι όλα αυτά για επιβίωση, αναφέρει το CNN μετά από οδοιπορικό που έκαναν 3 δημοσιογράφοι του στην Αθήνα.

Το εμπόριο του σεξ υπήρχε πάντα εδώ, αλλά τώρα έχει επιδεινωθεί από τον μεγάλο αριθμό των προσφύγων που φθάνουν από την Μέση Ανατολή, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πολλοί ανήλικοι πρόσφυγες εκδίδονται ακόμα και για τρία ευρώ προκειμένου να μαζέψουν χρήματα και να περάσουν παράνομα στη Δυτική Ευρώπη.

Πώς ξεκινάει η επαφή;

Η επαφή ξεκινάει με τα μάτια, ένα φαινομενικά ευγενικό «γεια σου», ή μια παράκληση για ένα τσιγάρο.

Σε ένα παγκάκι, ένας μεγαλύτερος άνδρας τρίβει τους ώμους ενός νεαρού πρόσφυγα.

«Είναι ένα παιχνίδι. Φυσικά οι ανήλικοι θέλουν χρήματα. Αυτό είναι το σκεπτικό… Να συγκεντρώσουν χρήματα για να περάσουν παράνομα στην κεντρική Ευρώπη», εξηγεί στο CNN ο κοινωνικός λειτουργός Τάσος Σμετόπουλος.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Αλί

Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο μίλησε με ένα 17χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν που ήρθε στην Ευρώπη με την την ελπίδα πως θα πάει σε κάποιο σχολείο και εν συνεχεία θα καταφέρει να φέρει και την μητέρα του. Έφτασε στην Ελλάδα μόνος του, με 286 δολάρια (270 ευρώ), χωρίς ένα μέρος για να μείνει και βρέθηκε σε ένα περιβάλλον με ναρκωτικά και πορνεία. Τώρα πλέον εξαρτάται από αυτά.

«Δεν το κάνω αυτό επειδή μου αρέσει. Αν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, θα έβγαινα με μια κοπέλα. Αλλά επειδή δεν έχω τα χρήματα, δεν έχω άλλη επιλογή. Μερικοί προσφέρουν 3 ευρώ, άλλοι 100 και άλλοι 80 ευρώ. Αλλά δεν πηγαίνω με κανέναν για λιγότερο από 60 ευρώ», εξηγεί.

«Στο τέλος της ημέρας, μέσα στο πάρκο, αυτοί έρχονται. Κάποιοι κατεβάζουν τα παντελόνια σου μόνο και μόνο για να δούνε τα οπίσθια. Κάποιοι σε πλησιάζουν, σου μιλούν και σου δείχνουν τα χρήματα τους, έτσι δουλεύει», συνεχίζει ο Αλί.

Το CNN παρατηρεί ότι στην περιοχή, υπάρχουν δεκάδες συσκευασίες προφυλακτικών είναι πεταμένα στο έδαφος.

Ο ανήλικος υποστηρίζει ότι μερικοί μεγαλύτεροι άνδρες ζητούν από τα αγόρια να τους συνοδεύσουν σε μία κοντινή ντίσκο και μετά στα σπίτια τους. Ο ίδιος εκδίδεται κάθε μέρα τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες.

«Κάποιοι μπορεί να σε πάρουν στο σπίτι τους, να σου δώσουν χρήματα και ότι άλλο θελήσεις. Σου φέρονται σαν να είσαι ο σύζυγός τους, ο φίλος τους και σου δίνουν 200, 300 ή και 400 ευρώ. Είναι πολύ δύσκολο. Πώς μπορεί ένας άνδρας να είναι με κάποιον άλλον άνδρα και να του φέρεται έτσι; Αυτοί οι άνδρες είναι άρρωστοι. Δεν έχει σημασία πόσο συχνά το κάνω, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο», καταλήγει.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν οι γονείς του γνωρίζουν πως επιβιώνει στην Ελλάδα, έβαλε τα κλάματα. «Είμαι έτοιμος να κλάψω, δεν θέλω να μιλάω για την μητέρα μου», αποκρίνεται.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα σεξ CNN πρόσφυγες πορνεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ