Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων - iefimerida.gr

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των πολλών εκδόσεων και των πολλών εκδηλώσεων.

Εκδότες και βιβλιοπωλεία υποδέχονται τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου έχοντας προετοιμάσει ένα πλήθος εκδηλώσεων και παρουσιάσεων. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου:

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 0

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016
Οι εκδόσεις Αντίποδες διοργανώνουν μια ανοιχτή συζήτηση με τον συγγραφέα του βραβευμένου «Γκιακ» Δημοσθένη Παπαμάρκου. Στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει, στις 7 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα)
Οι εκδόσεις της Εστίας παρουσιάζουν τη νέα σειρά «Βασική Ιστορική Βιβλιοθήκη». Ο Σπυρίδων Πλουμίδης υπογράφει τον τόμο «Το καθεστώς Ιωάννη Μεταξά (1936-1941)» και ο Σωτήρης Ριζάς την μελέτη «Παρατάξεις και κόμματα στη μεταπολεμική Ελλάδα». Στο θέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, στις 7.30 το βράδυ (Μασσαλίας 22, Αθήνα)
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Ακρίβου με τίτλο «Τελευταία νέα από την Ιθάκη». Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 1

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016
Το βιβλιοπωλείο Booktalks γιορτάζει τα τρία χρόνια λειτουργίας του και κάνει πάρτι με μουσική, χορό και πολλά βιβλία. Από τις 9 το βράδυ. Στο Παλαιό Φάληρο (Αγίου Αλεξάνδρου 58)

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 2

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
Συνάντηση με τον συγγραφέα και επιμελητή εκδόσεων Κυριάκο Αθανασιάδη με αφορμή τον πολυσυζητημένο «Οδηγό Συγγραφής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στον Ιανό, στις 11 το πρωί (Σταδίου 24, Αθήνα)
Συνάντηση με την Κική Δημουλά με αφορμή την έκδοση της ποιητικής συλλογής «Άνω Τελεία». Στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ίκαρος, στις 12 το μεσημέρι (Βουλής 4, Αθήνα)
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το πρώτο μυθιστόρημα της Μαριαλένας Σπυροπούλου με τίτλο «Ρου». Στο Polis Art Café, στις 12 το μεσημέρι (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ευγενίας Μπογιάνου με τίτλο «Μόνο ο αέρας ακουγόταν». Στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, στις 7:30 το βράδυ (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι)

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 3

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016
Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Χριστίνας Φραγκεσκάκη «Πιάνεις χώμα». Στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει, στις 7 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα).

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 4


Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016
Οι εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Ιφιγένειας Τέκου με τίτλο «Να ονειρευτώ ξανά». Στον Ιανό, στις 6:30 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)
Οι εκδόσεις Μελάνι παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Κατερίνας Μαλακατέ «Το σχέδιο». Στον πολυχώρο Αίτιον, στις 7 το βράδυ (Τζιραίων 8-10, Αθήνα)
Οι εκδόσεις Πόλις παρουσιάζουν το βιβλίο της Ξένιας Κουναλάκη «Στις ταινίες κλαίω στις πιο άσχετες στιγμές». Στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, στις 7:30 το βράδυ (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι)
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα του Βασίλη Αλεξάκη με τίτλο «Το κλαρινέτο». Στο Public Café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 5


Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το αστυνομικό μυθιστόρημα του Τζίμμυ Κορίνη «Ίντριγκα στο Ιόνιο». Στον πολυχώρο BOOKS PLUS / Art & Coffee, στις 7:30 το βράδυ (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα)

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 6

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016
Οι πρότυπες εκδόσεις Πηγή παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαριλένας Παππά «Παρέα με τον Ελύτη». Στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στις 8 το βράδυ (Σκουφά 64, Αθήνα

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 7


Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016
Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο του Θωμά Σλιώμη «Η τέχνη απέναντι στον ναζισμό: Το μουσικό κίνημα της Τερεζίν 1941-1945». Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Ian Kershaw «Χίτλερ». Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη «Δύο μόνο δάκρυα». Στον Ιανό, στις 8:30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)
Οι εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν την ηχητική περιπέτεια του βιβλίου «Την Κυριακή έχουμε γάμο» του Γιάννη Ξανθούλη. Συμμετέχουν ο συνθέτης Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και ο ηθοποιός, τραγουδιστής και εικαστικός Άγγελος Παπαδημητρίου. Στο Public Café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 8

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Χίλντας Παπαδημητρίου με τίτλο «Η συχνότητα του θανάτου». Στο Polis Art Café, στις 7.30 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)
Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει το πρώτο μυθιστόρημα του Φώτη Βλαστού με τίτλο «Η ανατομία ενός κύματος». Στις 8:30 το βράδυ. Στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα)

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 9

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016
Ο Τζοναθαν Κόου στην Αθήνα! Για μία και μοναδική συνάντηση με τους αναγνώστες του στον κινηματογράφο Τριανόν, στις 7 το βράδυ (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)
Οι εκδόσεις Ψυχογιός παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στη μνήμη του συγγραφέα Νίκου Γούλια. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)
Συναντήσεις με συγγραφείς στο café του Ιανού. Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με την Αθηνά Κακούρη. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 10

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016
Οι εκδόσεις Επίκεντρο παρουσιάζουν το βιβλίο του Σταύρου Κωνσταντινίδη «Έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ». Στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στις 7 το βράδυ (Σκουφά 64, Αθήνα)
Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Άρη Μαραγκόπουλου με τίτλο «Πολ και Λόρα, Ζωγραφική εκ του φυσικού». Ένα αλληλοδιδακτικό μάθημα αναγνωστών-συγγραφέα. Στο Polis Art Café, στις 7.30 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)
Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το βιβλίο «Το κόκκινο Τανγκό. Νίκος Ζαχαριάδης, η άνοδος και η πτώση ενός ηγέτη» των Κώστα Κουτσομύτη και Ευάγγελου Μαυρουδή. Στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)
Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Μισέλ Φάις «Lady Cortisol». Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 11

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016
Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο γιορτάζει τα 10 χρόνια της δημιουργικής δράσης του με ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι. Μουσική: The Bright Side of the Road by Γιώργος Μουχταρίδης. Στον Πολυχώρο, από τις 7. 30 το βράδυ. (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Δεκέμβριος: Μήνας παρουσιάσεων και εκδηλώσεων | iefimerida.gr 12

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων του Δημήτρη Νόλλα «Οι ιστορίες είναι πάντα ξένες». Στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει, στις 12.30 το μεσημέρι (Ακαδημίας 32, Αθήνα)
Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Κέλλη με τίτλο «Η σκιά στο σπίτι». Στον Ιανό, στις 3 το μεσημέρι (Σταδίου 24, Αθήνα)

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016
Οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν το φωτογραφικό λεύκωμα Μαγική Ελλάδα, με φωτογραφίες του Ανδρέα Σμαραγδή και κείμενα της Τέτης Παλαιοθοδώρου. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016
Η Λογοτεχνία σου αλλάζει τη ζωή. Ο Δημήτρης Στεφανάκης συνομιλεί με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Η μετακόμιση». Μαζί τους η Εριφύλη Μαρωνίτη. Στον Ιανό, στις 8:30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016
Οι εκδόσεις Θύραθεν παρουσιάζουν το βιβλίο «Φιλόδημος, Περί παρρησίας, Επικούρεια Ψυχοθεραπεία» σε εισαγωγή και μετάφραση Χρήστου Γιαπιτζάκη. Στον Ιανό, στις 5:30 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ