Κόντρες για τις απουσίες στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας -Τι απαντούν Γεωργούλης και Σουλούκου - iefimerida.gr

Κόντρες για τις απουσίες στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας -Τι απαντούν Γεωργούλης και Σουλούκου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας η υπόθεση των απουσιών των δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως ήδη ο γνωστός ηθοποιός και δημοτικός σύμβουλος Αλέξης Γεωργούλης, ακολουθώντας την τακτική της δημοτικής συμβούλου 'Ασπας Σουλούκου, έχει στείλει εξώδικο προς στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων, κ. Τάχο, με αφορμή την επιστολή που είχε αποστείλει ο πρόεδρος, προς την αρμόδια ελεγκτική Αρχή, ζητώντας να παρθούν μέτρα για τις απουσίες των δύο συμβούλων από τις συνεδριάσεις του συμβουλίου.

Σημειώνεται πως στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «ο Αλέξης Γεωργούλης είχε ενημερωθεί σχετικά … Υπάρχουν και άλλοι που έχουν υπερβεί το όριο των απουσιών…. Για αυτό το έκανα για να δώσω μήνυμα στους άλλους, να τους συνετίσω ….»

Λίγο νωρίτερα στην τοποθέτησή της η 'Ασπα Σουλούκου, μεταξύ άλλων απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο του ΔΣ χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις είπε: «Εκθέτετε το Σώμα με τις άστοχες ενέργειές σας. Λέτε ότι νοιάζεστε για την νομιμότητα με το να στέλνετε επιστολές μόνο για τους δύο. Ενώ υπάρχουν άλλοι που έχουν παραπάνω απουσίες από μένα. Η προχειρότητά σας εκθέτει ακόμη και τους ημετέρους. Πείτε επιτέλους ποιο είναι το κίνητρό σας».

Σύσσωμη η αντιπολίτευση μίλησε για θεσμικό ολίσθημα που εκθέτει όλο το Σώμα, επιλεκτική και αυθαίρετη ερμηνεία και εφαρμογή του Κανονισμού και του Νόμου από την κυβερνώσα παράταξη, εκφράζοντας την έκπληξή της για την πρωτοβουλία του πρόεδρου να εκκινήσει την διαδικασία αποπομπής δύο δημοκρατικά εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με διοικητικά μέτρα, ενώ αναδείχθηκε από όλους η κακή λειτουργία και οργάνωση του δημοτικού συμβουλίου με Δημοτικά Συμβούλια που λαμβάνουν χώρα σε εργάσιμες ώρες ακόμη και πολύ νωρίς το μεσημέρι, με τους δημοτικούς συμβούλους να αδυνατούν να παρευρίσκονται λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι το θέμα δεν έπρεπε να πάρει άλλες διαστάσεις και περισσότερο πρέπει να λειτουργήσει σαν καμπανάκι «προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας του Δ.Σ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ