Ντράγκι: Η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει αποδυναμωθεί από τον λαϊκισμό - iefimerida.gr

Ντράγκι: Η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει αποδυναμωθεί από τον λαϊκισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει αποδυναμωθεί από τον λαϊκισμό εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, με δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

O κ. Ντράγκι έκανε λόγο και για μέτρια ανάκαμψη στην Ευρωζώνη και επέσημανε τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό. Μέχρι το 2018-2019 ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης θα επανέλθει στο στόχο της ΕΚΤ, που έχει τεθεί περίπου στο 2%, σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι.
Οπως είπε, «παρά την κρίση των τελυεταίων ετών, έχουμε διατηρήσει την πορεία μας και προβλέπουμε πως ο πληθωρισμός θα επανέλθει σε επίπεδο συγκρίσιμο με τον στόχο του γύρω στο 2%, μεταξύ του 2018 και 2019».

Τόνισε, επίσης, πως η ευρωπαϊκή ανάκαμψη είναι μέτρια, αλλά σταθερή, ενώ υπογράμμισε πως στόχος της Τράπεζας είναι η σταθερότητα των τιμών και το πως υπάρχουν τα εργαλεία για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, σημείωσε πως η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει αποδυναμωθεί από τον λαϊκισμό, ενώ ανέφερε πως όσο περισσότερο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η αβεβαιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντράγκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ