ΝΔ για τις δηλώσεις Ερντογάν: Είναι παράγοντας αστάθειας, να παρέμβει η διεθνής κοινότητα - iefimerida.gr

ΝΔ για τις δηλώσεις Ερντογάν: Είναι παράγοντας αστάθειας, να παρέμβει η διεθνής κοινότητα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παράγοντα αστάθειας στην περιοχή» χαρακτηρίζει σε δήλωσή του τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ζητώντας την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας.

«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας ολόκληρης της περιοχής. Κλιμακώνει συνεχώς την αδιαλλαξία και την προκλητικότητά του», αναφέρει αρχικά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και προσθέτει:

«Αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με το μεταναστευτικό - προσφυγικό και τώρα δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο τους».

«Η διεθνής κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το ΝΑΤΟ, που ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, οφείλουν να παρέμβουν άμεσα προς την Αγκυρα», τονίζει.

«Σε αυτήν την κατεύθυνση, οφείλει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες η ελληνική Κυβέρνηση», καταλήγει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ