ΚΚΕ: «Το κλείσιμο της β' αξιολόγησης θα συνοδεύεται από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα» - iefimerida.gr

ΚΚΕ: «Το κλείσιμο της β' αξιολόγησης θα συνοδεύεται από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση κρύβει από τον λαό ότι το κλείσιμο της β' αξιολόγησης θα συνοδεύεται από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι όσοι άλλοι εμφανίζουν ως "επιτυχία" το γρήγορο κλείσιμο της β' αξιολόγησης αποσιωπούν προκλητικά απ' τον λαό ότι αυτή θα συνοδεύεται από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που ήδη έχουν ξεκινήσει να ψηφίζονται στη Βουλή και τα οποία θα παραμείνουν και θα κλιμακωθούν, ακόμη κι αν υπάρξει κάποιας μορφής ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Οι μόνοι κερδισμένοι της β' αξιολόγησης και της όποιας "χαλάρωσης" - αν υπάρξει - θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού κι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, μετά το 2018, που εμφανίζεται ως κυβερνητικός στόχος, θα αξιοποιηθεί για τη μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου κι όχι για την ανακούφιση του λαού», επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει.

«Ο λαός έχει συμφέρον να εναντιωθεί στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της β' αξιολόγησης και στη "φάκα" που του στήνουν με "τυράκι" την ελάφρυνση του χρέους.

Η πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη είναι ένας σημαντικός σταθμός σ' αυτήν την πορεία».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΚΕ Β' αξιολόγηση μέτρα Απεργία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ