Βυθίζεται η Γαλλική Αριστερά: Πόσο θα αντέξουν ακόμη Ολάντ και Βαλς; - iefimerida.gr

Βυθίζεται η Γαλλική Αριστερά: Πόσο θα αντέξουν ακόμη Ολάντ και Βαλς;

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν ενισχύεται συνεχώς και μετά την ανάδειξη του ως ο υποψήφιος της γαλλικής κεντροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές του 2017, το δίδυμο Ολάντ-Βαλς φαίνεται τουλάχιστον δημοσκοπικά να καταρρέει.

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Liberation κάνει λόγο για «Τιτανικό της γαλλικής Αριστεράς», τονίζοντας πως το πολιτικό μέλλον τόσο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, όσο και του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς αλλά και του πρώην υπουργού της κυβέρνησης του Ολάντ, Εμμανουέλ Μακρό είναι εντελώς αβέβαιο.

Βυθίζεται η Γαλλική Αριστερά: Πόσο θα αντέξουν ακόμη Ολάντ και Βαλς; | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Φρανσουά Φιγιόν διατηρεί προβάδισμα για την εκλογή του ως πρόεδρος από την ηγέτιδα του ακροδεξιού, Μαρίν Λεπέν καθώς με την σκληρή ρητορική που χρησιμοποιεί κερδίζει ψήφους και σημαντικό έδαφος έναντι της αντιπάλου του.

Οπως είναι φυσικό, υπάρχει έντονη αμηχανία στο στρατόπεδο του νυν προέδρου Φρανσουά Ολάντ ψάχνοντας λύσεις, ενώ ο γαλλικός Τύπος διερωτάται αν και κατά πόσον θα αντέξει το δίδυμο Ολάντ -Βάλς. Ωστόσο, ο Φρανσουά Ολάντ δεν έχει εκφράσει επισήμως αν προτίθεται να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Γαλλίας, βλέποντας την δημοτικότητά του να κατρακυλά όλο και περισσότερο, ενώ την αποτυχία του Ολάντ σε αρκετά μεγάλο βαθμό χρεώνεται και ο γάλλος πρωθυπουργός.

«Υπάρχει σχίσμα μεταξύ μεταξύ του προέδρου και του πρωθυπουργού της Γαλλίας», αναφέρουν γαλλικές εφημερίδες, ενώ η Liberation διερωτάται για πόσο ακόμα θα αντέξουν μαζί σημειώνοντας πως οι διαφωνίες των δύο ανδρών είναι τόσο μεγάλες που είναι δύσκολο να γεφυρωθούν. Πλησιάζοντας πως τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα την Αριστερά μάλιστα δεν αποκλείεται να επέλθει και η οριστική σύγκρουση στις σχέσεις των δύο ανδρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Εκλογές Ολάντ βαλς αριστερά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ