Καλογεροπούλου - Τριανταφύλλου μαγειρεύουν... διαδικτυακά - iefimerida.gr

Καλογεροπούλου - Τριανταφύλλου μαγειρεύουν... διαδικτυακά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο γνωστές κυρίες της δημοσιογραφίας, η Ελένη Καλογεροπούλου και η Ελλη Τριανταφύλλου άνοιξαν νέα (επαγγελματική) σελίδα στην καριέρα τους και δημιούργησαν site με συνταγές, το «tasty-day».

Συγκεκριμένα οι ίδιες αναφέρουν για το νέο εγχείρημά τους:

«Η ιδέα για μια ιστοσελίδα, στην οποία θα μπορούσε να βρει κανείς αγαπημένες συνταγές από τις μαμάδες, τις γιαγιάδες, τις ξαδέλφες, τους φίλους και τις φίλες αλλά και από διάσημους σεφ και ταυτοχρόνως να ταξιδέψει σε γαστρονομικούς προορισμούς, να δει πως μπορεί να φτιάξει σπιτικό ροδόνερο ή ποια είναι η νέα τάση στο φαγητό «του δρόμου» και τι δίνει στον οργανισμό μας μια ταπεινή «μπανάνα» μας ήρθε ένα Σαββατοκύριακο που μπήκαμε στην κουζίνα το πρωί και βγήκαμε το βράδυ για να ετοιμάσουμε χριστουγεννιάτικα γλυκά για τα σχολικά bazaar των παιδιών μας.

Κουρασμένες από όλη την εβδομάδα και εξουθενωμένες από τα καθημερινά προβλήματα και τους νυχτερινούς εφιάλτες (της κρίσης), επιβεβαιώσαμε αυτό που και οι δύο ξέραμε από μικρά παιδιά ακόμη. Ότι η μαγειρική, άμα την αγαπάς, είναι η πιο γλυκιά εκτόνωση, η πιο πληθωρική απόλαυση, μία από τις πιο λεπτεπίλεπτες δημιουργίες, η πιο γενναιόδωρη ικανοποίηση και σίγουρα μια από τις πιο άμεσες πράξεις προσφοράς προς τους αγαπημένους σου. Ότι δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο. Κι ότι κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι. Μπορούν να γίνουν θαύματα και με τα πιο «ταπεινά» υλικά. Και μπορούν να γίνουν και γρήγορα «θαύματα» μιας και λίγοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν την πολυτέλεια του «ατέλειωτου» χρόνου. Οι περισσότεροι από μας βιώνουμε το ακριβώς αντίθετο: Προσπαθούμε να χωρέσουμε τα πάντα στον ελάχιστο χρόνο που διαθέτουμε αλλά αρνούμαστε πεισματικά να καταφύγουμε στη γρήγορη λύση του έτοιμου φαγητού.

Μας πήρε σχεδόν έναν χρόνο να το αποφασίσουμε και να στήσουμε αυτή την ιστοσελίδα, γιατί οι ρυθμοί της ζωής είναι πια εξαιρετικά απαιτητικοί. Στο μεσοδιάστημα, ανακαλύψαμε έκπληκτες πόσοι φίλοι και συνάδελφοι έχουν βρει το δικό τους «καταφύγιο» στις κατσαρόλες, τα ταψιά και τα τηγάνια. Πόσοι δικοί μας άνθρωποι ή φίλοι φίλων έχουν δικές τους συνταγές για τις οποίες καμαρώνουν ή πόσες ώρες περνάνε κάθε χρόνο πάνω από το καζάνι της ρακής για να βγάλουν το δικό τους ρακάκι. Βρήκαμε ακόμη συναδέλφους και φίλους που άλλαξαν ρότα ζωής και αποφάσισαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το φαγητό. «Ψαρέψαμε» δεκάδες ενδιαφέρουσες ειδήσεις από τον παγκόσμιο ιστό τις οποίες θα παρουσιάζουμε σταδιακά. Όλα, με την αυστηρή τήρηση του απαράβατου για μας κανόνα της «πηγής» προέλευσης κάθε είδησης ή συνταγής, αν δεν είναι από τις δικές μας.

Ονειρευόμαστε το tasty-day να γίνει η «κουζίνα μας». Το λατρεμένο δωμάτιο συνάντησης. Εκεί, που με ένα ποτηράκι κρασί, ένα ουζάκι, μια μπύρα ή ένα αγαπημένο τσιπουράκι, με μια τσακιστή ελιά και λίγο φρεσκοψημμένο ψωμάκι λέμε, και λέμε, και λέμε. Θα χαρούμε πολύ να γίνετε μέρος της παρέας μας. Να επιβραβεύετε τις καλύτερες συνταγές και να μας στέλνετε τις δικές σας.

Ελένη Καλογεροπούλου, δημοσιογράφος

Έλλη Τριανταφύλλου, δημοσιογράφος»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ